Cum se intretine bateria unui laptop?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care iti cumperi un laptop, cu siguranta o faci cu scopul de a te putea folosi cat mai mult timp posibil de echipament, insa trebuie sa te preocupe destul de mult intretinerea sa.

Ei bine, in cazul in care iti cumperi un laptop nou, cu siguranta bateria acestuia va fi una de calitate, insa in cazul in care vei opta pentru un model refurbished sau pentru un model second hand, sunt sanse mari ca bateria acestuia sa nu reziste foarte mult timp incarcata, iar din acest motiv sa iti doresti un acumulator laptop nou.

In momentul in care iti cumperi o baterie laptop noua, trebuie sa cunosti cateva detalii foarte importante care te pot ajuta sa prelungesti durata de viata a acesteia.

Mai intai de toate, dupa ce cumperi acumulatorul echipamentului, ar fi indicat sa folosesti laptopul pana in momentul in care nivelul de incarcare al bateriei scade pana la 3%, dupa care trebuie sa incarci bateria complet, pana la 100%.

Urmatorul detaliu important pe care trebuie sa il cunosti, ar fi acela ca trebuie ca bateria laptopului sa fie setata sa se opreasca automat la 3%, pentru ca in cazul in care aceasta se va descarca pana la 0%, nu dupa mult timp va incepe sa se defecteze, iar durata de utilizare va fi din ce in ce mai scurta.

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont, ar fi acela ca bateria laptopului are nevoie de un ciclu de utilizare care trebuie realizat frecvent, iar acest ciclu de utilizare nu reprezinta altceva decat descarcarea bateriei pana la nivelul de 3% (niciodata mai putin de 3%), dupa care se va incarca bateria complet (100%).

Un astfel de ciclu de incarcare – descarcare al bateriei laptopului trebuie efectuat cel putin odata pe luna, pentru ca in acest caz, bateria se va pastra in cele mai bune conditii de folosire si functionare.

In cazul in care nu stiai acest detaliu, o baterie pentru laptop trebuie sa fie tinuta la o distanta cat mai mare de sursele de caldura, dar si de un voltaj inalt. Indicat ar fi ca bateria laptopului sa fie pastrata tot timpul rece, pentru ca in momentul in care sunt fierbinti, ele se degradeaza.

In acest sens, trebuie sa ai foarte mare grija sa nu blochezi orificiile de ventilatie, si ce este foarte important, nu trebuie sa pui laptopul pe o suprafata moale sau pe o perna pufoasa, pentru ca astfel se vor acoperi orificiile, iar caldura se va retine in interiorul echipamentului.

Un alt aspect foarte important de care trebuie tinut cont, este faptul ca bateria nu trebuie tinuta tot timpul in priza, ci ea trebuie sa fie folosita. In cazul in care laptopul este tot timpul conectat la sursa de energie electrica, bateria se va uza prin nefolosire.

In cazul in care folosesti laptopul in timp ce lucrezi la birou, ar fi indicat sa utilizezi complet bateria laptopului, ceea ce necesita cicluri de descarcare – incarcare a bateriei.

Asadar, acestea ar fi cateva sfaturi foarte utile de care ar trebui sa tii cont, in cazul in care iti doresti ca bateria laptopului tau sa aiba o durata de viata indelungata.

0 Shares
You May Also Like