Tendinte in web design in anul 2018

0 Shares
0
0
0

Website-urile reprezinta cartea de vizita in mediul online pentru toti proprietarii de afaceri, asa ca acestia trebuie sa apeleze la serviciile companiilor de web design, care folosesc cele mai noi si cele mai performante instrumente de web design.

Folosind cateva web design tools expertii in web design vor reusi sa aduca site-ul la cea mai buna forma pentru anul 2018, iar acesta va fi accesat cu drag de catre toata lumea.

Ei bine, in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt trendurile in materie de web design in anul 2018.

Pattern-urile si formele geometrice reprezinta un trend in designul web in acest an. Elementele vizuale sunt foarte importante in ceea ce priveste construirea personalitatii afacerii tale si pot sa te ajute foarte mult sa te diferentiezi de competitori si sa simplifici mesajele tale de business.

Folosirea formelor geometrice si a pattern-urilor reprezinta o tendinta a acestui an pentru ca acestea creaza un aspect unitar al design-ului, si cel mai important este faptul ca ele sunt elegante si se pot adapta mai multor tipuri de site-uri.

Culorile vii reprezinta un alt trend al web designului anului 2018. Luand in considerare faptul ca majoritatea utilizatorilor nu petrec foarte mult timp pe site-uri, scopul tau este fara doar si poate acela de a le capta si mentine atentia, iar cea mai simpla modalitate prin care poti face acest lucru este sa folosesti culori vibrante, vii, care sunt capabile sa scoata in evidenta mesajul tau de business.

Culorile aprinse, in concordanta cu celelalte elemente grafice si vizuale joaca un rol important in stabilirea unui design unitar, dar si in ceea ce priveste imbunatirea experientei utilizatorului pe site.

Mobile friendly reprezinta un alt trend important al acestui an, iar in cazul in care site-ul tau nu este optimizat inca pentru dispozitivele mobile, ar trebui sa te ocupi cat mai rapid de acest aspect, pentru ca acum oamenii acceseaza site-urile web si de pe telefoanele mobile. De fapt, cei mai multi utilizatori navigheaza pe internet de pe telefoanele mobile sau tablete.

Un trend si in acest an este legat de integrarea a cat mai multor elemente de marketing pe site, iar aici nu discutam doar la clasicele butoane social media, ci si la pop-up-uri, formulare de abonare la newsletter, autoresponder etc., pentru ca toate aceste elemente cresc gradul de interactivitate al site-ului.

Inteligenta artificiala face parte deja din componenta website-urilor sub forma personalizarii mesajelor in functie de utilizator sau a asistentei computerizate pe chat si reprezinta un alt trend in web design. Se estimeaza faptul ca ea  va fi prezenta din ce in ce mai mult in viitorul apropiat pe site-urile noastre si va revolutiona simtitor modul in care comunicam.

Utilizarea mai multor tipuri de fonturi se pare ca reprezinta un alt trend important in materie de web design al anului 2018, la fel ca si animatiile de exeplu. Un alt trend face referire la modificarea regulilor traditionale de layout. Schitele si ilustratiile de mana sunt si ele la moda in ceea ce priveste web designul in acest an.

0 Shares
You May Also Like