Care sunt cele mai noi functii iPhone care justifica o actualizare a telefonului

Care sunt cele mai noi functii iPhone care justifica o actualizare a telefonului

0 Shares
0
0
0

Ultimele iPhone au o multime de imbunatatiri si functii. Dar o caracteristica a camerei iese in evidenta deasupra tuturor celorlalte. Este greu sa vinzi oamenilor un nou iPhone in fiecare an. Cert este ca majoritatea oamenilor nu cumpara un nou iPhone in fiecare an, dar jurnalistii tehnici care scriu despre orice produs nou il vor compara in mod invariabil cu modelul din generatia anterioara.

Uneori, salturile inainte sunt usor de observat: cu Face ID si designul sau pe ecran complet, iPhone X de anul trecut a fost un astfel de salt. Insa modelele din acest an – iPhone XS si iPhone XS Max sunt disponibile acum, in timp ce iPhone XR nu a fost apreciat foarte tare. Asadar, Apple trebuie sa se concentreze pe cateva imbunatatiri specifice pentru a mentine in continuare perceptia importanta ca intreaga platforma avanseaza in moduri interesante. Ceea ce conteaza este ca toata gama de telefoane mobile iPhone este apreciata de un numar mare de utilizatori.

In timp ce procesorul A12 Bionic care alimenteaza iPhone XS este cu siguranta impresionant, a spune ca un telefon este putin mai rapid nu va face oamenii prea incantati. Asa ca Apple a devenit foarte bun in a-si evidentia priceperea in crearea de aplicatii si software pentru a oferi utilizatorilor cele mai noi functii. Si ce functii pot fi imbunatatite decat cele care vizeaza camera foto?

Am fost utilizator iPhone X in ultimul an, iar singura caracteristica care m-ar face sa platesc pentru a face upgrade la XS este camera imbunatatita. Camera foto de pe iPhone XS este un pas important inainte pentru Apple. Dar nu te lasa pacalit: caracteristica pe care Apple o prezinta atat de avid nu o sa te dea neaparat pe spate.

Inca de la introducerea iPhone 7 Plus in urma cu cativa ani, Apple a introdus Portrait Mode, o caracteristica care estompeaza fundalul unei imagini pentru a crea efectul fotografierii unei imagini printr-un obiectiv cu camera lung. Functia se implementeaza prin asocierea informatiilor de adancime (fie prin paralax dintre doua lentile pentru camerele din spate sau, pe camerele frontale iPhone X si XS, cu un senzor in infrarosu), aplicand un efect de blur fundalului.

Este important sa subliniem ca acest efect – fie ca este vorba de modelele iPhone cu doua camere sau chiar de un model cu o camera, cum ar fi Google Pixel 2 si iPhone XR – este fals. Nu exista nicio camera care sa se estompeze, software-ul declansand efectul unui obiectiv lung pe anumite portiuni ale unei singure imagini.

Cand efectul se realizeaza bine, pare spectaculos. In ultimul an, am facut cateva fotografii de profunzime cu iPhone X, iar saptamana trecuta am facut mai multe fotografii cu iPhone XS. Dar daca conditiile nu sunt tocmai corecte sau te uiti cu atentie la toate marginile unde incepe estomparea, poti gasi de obicei zone care sunt gestionate gresit de algoritm.

Acestea fiind spuse, nu camera trebuie sa fie neaparat cel mai bun motiv pentru a schimba telefonul ci toate caracteristicile acestuia, per ansamblu.

0 Shares
You May Also Like