Cuibarul pentru pasari, o preocupare pentru crescatori

0 Shares
0
0
0

Adaptarea constanta la tot ce apare nou pe piata, atat in ceea ce priveste crescatorii de pasari in gospodarii, cat si pe cei care cresc porumbei pentru sporturile de profil, este o necesitate si un mod de eficientizare a sarcinilor de peste zi.

Este de datoria fiecaruia sa caute solutii prin care totul sa fie cat mai organizat, mai practic, mai productiv. Oricine va fi interesat sa identifice o cale sustenabila prin care sa reduca din cheltuielile specifice intr-o gospodarie. Cuibarele sunt cu siguranta un subiect de interes in contextul actual.

De ce sunt necesare cuibarele?

Rolul acestora in gospodarie si crescatorii nu poate fi contestat. Sunt o solutie pentru a aduna mai eficient ouale, intr-un mod curat, confortabil. Cand acestea se prezinta sub un design corespunzator este mai practic atat pentru pasari, cat si pentru crescatori.

Din ce material e de preferat sa fie cuibarele?

Spre deosebire de trecut, cand gospodarii recurgeau la tot felul de vase care serveau pe post de cuibare, astazi se gasesc solutii mai practice si mai la indemana. Astfel de accesorii porumbei sau gaini, respectiv pentru diversele pasari din crescatorie, se gasesc si pe produsecolumbofile.ro, in varianta din plastic. Este preferat acest material pentru ca se intretine usor.

Conteaza constructia acestora, pentru a permite o igienizare facila. Sunt preferate cele din plastic tocmai pentru ca nu absorb excrementele, dar nici solutiile cu care sunt curatate.

Pentru a te putea bucura de o intrebuintare de durata a acestora, de asemenea conteaza si numarul de pasari care au acces la un cuibar. De preferat pentru unul sa fie vorba de cel mult cinci pasari. Echilibrul trebuie sa constea in faptul ca acestea nu se vor bate pe locul respectiv.

Unii lasa cuibarele ca atare, altii apeleaza la diverse solutii pentru a le umple, care sa dicteze confortul pasarilor. Rumegusul este o varianta in acest sens, desi unii folosesc si aschiile de lemn. Orice solutie alegi e important sa ai grija sa nu retina umiditatea. Orice ar putea deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor e de preferat sa fie evitat. Si iarba este o varianta, de ce nu?

In functie de tipul de crescatorie, un astfel de articol trebuie sa fie pus strategic. E bine sa fie la indemana ta ca sa poti realiza o curatare usoara, dar totodata sa aiba o pozitie potrivita si pentru pasari. Unii aleg sa le pozitioneze in zonele lipsite lumina, in ideea de a nu incuraja pasarile sa produca mizerie in acestea.

Desigur, o astfel de alegere trebuie facuta intotdeauna prin raportare la propriile nevoi, la dimensiunile fermei si la alti astfel de factori. Descopera modelele pe care ti le propune produsecolumbofile.ro, mai ales daca te ocupi de cresterea porumbeilor si bucura-te de eficienta acestora.

0 Shares
You May Also Like