Reparatii hardware pentru telefoanele mobile

0 Shares
0
0
0

Telefoanele mobile din zilele noastre sunt infinit mai performante fata de acele telefoane mobile care se gaseau acum multi ani pe piata.

Este si firesc acest lucru, pentru ca tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani, astfel ca o evolutie a telefoanelor nu are de ce sa ne surprinda prea mult.

Ei bine, acest lucru este un avantaj pentru noi, utilizatorii de smartphone, pentru ca putem sa folosim aceste dispozitive in foarte multe scopuri, nu doar pentru a vorbi, insa este si un mare dezavantaj.

De ce dezavantaj? Raspunsul este foarte simplu, si anume, acela ca telefoanele mobile din zilele noastre, chiar daca sunt infinit mai performante decat cele din trecut, sunt si infinit mai sensibile decat acele dispozitive.

Tocmai de aceea, si reprezentantii service-urilor gsm au mult mai mult de lucru in aceasta perioada, pentru ca telefoanele se defecteaza mult mai rapid, si ajung mult mai repede in service.

Inainte, display-ul telefoanelor nu avea dimensiuni mari, si era protejat de o carcasa din plastic, care avea si rolul de a tine tastatura telefonului. Ei bine, in ultimii ani de zile, acele telefoane au disparut de pe piata, iar smartphone-urile de acum au display-ul urias.

Cei care nu isi protejeaza cu un geam de protectie display-ul, si nu tin telefonul intr-o husa, pot avea surpriza neplacuta ca in cazul unui soc mecanic, sa isi duca telefonul la reparat, pentru o inlocuire display.

O astfel de reparatie ar fi ideal sa fie facuta intr-un service de specialitate. Daca ai un dispozitiv Sony Xperia, atunci ar fi ideal sa alegi un service de reparatii Sony.

Touchscreen-ul telefonului este o alta componenta care poate sa fie afectata din cauza unui soc mecanic, si sa trebuiasca inlocuit.

Aceasta piesa insa, are sanse mari sa nu mai functioneze si din cauza unui grad ridicat de uzura. Si in acest caz, reprezentantii de la service, pot efectua o inlocuire de touchscreen, iar apoi telefonul va functiona fara probleme.

Alte telefoane mobile au probleme in ceea ce priveste butonul de pornire – oprire, sau cu butoanele de volum, ori cu butonul home. Au fost o multimer de situatii in care aceste butoane nu au raspuns comenzilor solicitate de catre utilizator.

Si in acest caz, reprezentantii de la service au solutia ideala, si anume o inlocuire a acestor butoane.

Sunt situatii in care praful depus, afecteaza microfonul telefonului, sau difuzorul acestuia, iar singura solutie ramasa ar costa intr-o inlocuire microfon, sau intr-o inlocuire difuzor.

Asadar, dupa cum se poate observa, toate aceste probleme amintite anterior, pot sa fie rezolvate destul de rapid de catre reprezentantii unui service gsm, iar pretul pentru o astfel de reparatie nu va fi unul foarte mare. Manopera nu va fosta mult, insa pretul va depinde de piesa care trebuie inlocuita.

Aceste interventii nu sunt deloc complicate, si poarta denumirea de reparatii hardware, care pot fi efectuate asupra unui telefon mobil inteligent.

Pe langa aceste probleme pe care le poate intalni un smartphone, mai pot aparea si alte probleme software, care deasemenea pot sa fie rezolvate rapid la service.

0 Shares
You May Also Like