Cum trebuie să alegi un telefon potrivit pentru jocuri?

Cum trebuie să alegi un telefon potrivit pentru jocuri?

0 Shares
0
0
0

Oricine nu a inceput inca sa caute cadouri de Craciun, Pasti sau pentru o zi de nastere ar trebui sa se grabeasca. Dar care sunt caracteristicile unui smartphone de jocuri?

Asta ar trebui sa faca un telefon bun pentru jocuri

La fel ca multe alte aplicatii, jocurile pe smartphone-uri necesita o combinatie de hardware puternic si un ecran de inalta rezolutie. Totusi, exista si cateva caracteristici speciale, cum ar fi suportul software pentru jocuri sau caracteristici hardware special adaptate jocurilor.

Putere

Inima fiecarui dispozitiv de joc este procesorul. Acest lucru se aplica si mai mult smartphone-urilor, deoarece asa-numitele sisteme pe un cip (pe scurt: SoC) sunt folosite in modelele actuale.

Aceasta inseamna ca, pe langa procesor, unitatea de procesare grafica (pe scurt GPU) este instalata si pe aceeasi placa de circuit. In cazul computerelor de joc, procesorul si placa grafica sunt separate. Consolele sunt similare cu sistemul SoC, dar de multe ori au si cipuri independente pentru performanta de calcul si grafica.

Jocurile pe smartphone-uri depind intr-o mare masura de procesorul telefonului mobil datorita SoC. In consecinta, ar trebui instalate doar cele mai recente si mai puternice cipuri.

RAM si conectivitate

Pe langa procesor si GPU, RAM joaca si un rol. Cu toate acestea, memoria RAM are o importanta limitata, deoarece nu are impact direct asupra jocului. Lupta actuala a producatorilor pentru pozitia de pionierat in dimensiunea memoriei RAM este, prin urmare, mai puternica – mai ales ca telefoanele de jocuri de azi au pana la 16 GB RAM.

De asemenea, o conexiune buna la internetul mobil si un volum mare de date sunt deosebit de importante pentru jocurile online care se joaca impotriva altor utilizatori.

Afisaj

Mai mare este mai bine: un motto comun al lumii smartphone-urilor si a jocurilor. Producatorii de telefoane mobile au continuat sa mareasca ecranele modelelor lor in ultimii ani. In timp ce 6 inci a fost considerat prea mare pentru un smartphone cu doar cativa ani in urma, ecranele cu diagonala acestui ecran sunt in prezent aproape prea mici. Pentru ca atunci cand vine vorba de jocuri pe PC si consola, mai mare este mai bine.

Baterie pentru smartphone pentru jocuri

Daca joci mult, ai nevoie si de multa baterie. Similar videoclipurilor, jocurile sunt unul dintre cei mai buni consumatori de energie prin excelenta.

Bateria telefonului mobil pentru jocuri ar trebui sa fie in mod corespunzator buna si mare. In prezent poate avea o sarcina nominala mai mare de 4.500 mAh. Dar dimensiunea nu este totul aici. Deoarece durata de viata a bateriei depinde intotdeauna de diferiti factori, cum ar fi dimensiunea afisajului sau SoC-ul utilizat.

Functia de incarcare rapida este acum o alta functie obligatorie. Este chiar mai buna daca smartphone-ul poate face ambele: incarcare rapida sau lenta. Deoarece atat jocurile, cat si incarcarea genereaza caldura si nu ar trebui sa duca la esec. Asadar, incarca incet in timp ce joci si repede in pauze.

Hardware si software pentru jocuri

Fiecare smartphone de jocuri ar trebui sa aiba proprietatile de joc descrise mai sus. Orice telefon mobil high-end ar putea avea o functie de incarcare rapida si un procesor puternic. Fiecare dispozitiv adecvat pentru jocuri trebuie sa fie echipat cu asa-numitul mod de joc.

Acestea sunt setari speciale care simplifica sau imbunatatesc jocurile pe telefonul mobil. In functie de smartphone, acestea ofera cresteri de joc, o functie de inregistrare, optiuni de streaming, control al conectivitatii sau chiar o caracteristica macro.

Indiferent daca este pe computer, consola sau smartphone: Jocurile sunt intotdeauna un hobby scump. Daca vrei sa joci pe telefonul mobil, pretul acestuia e mare, iar daca va fi sa mergi la un service de  reparatii telefoane, va fi un pret mai mare pentru aceste modele.

 

0 Shares
You May Also Like