Usile sectionale si de tip roller

0 Shares
0
0
0

Un roller shutter, o usa de tip roller sau o usa sectionala reprezinta acele tipuri de usi sau ferestre cu multe sectiuni orizontale imbinate (se pot folosi bare sau sisteme in forma de web – panza de paianjen).

Usa sau fereastra astfel construita se ridica pentru deschidere si se lasa in jos pentru inchidere. La usile mari de tip industrial, aceasta actiune poate fi motorizata.

Aceste ansamble asigura protectie sporita impotriva fenomenelor meteorologice ca vantul si ploaia. In forma de shutter (obturator) se foloseste in fata unei ferestre, asigurand protectie sporita pentru aceasta.

Aplicatiile.

Obturatoarele de tip roller au multe aplicatii, inclusiv la usile pentru vagoane, garaje, scoli, inchisori sau depozite. In anumite parti ale lumi, costul acestor obturatoare este suportat de catre guvernele locale, datorita beneficiilor clare din punct de vedere al securitatii, pe care acestea le prezinta.

In zonele cu climat extrem, acestea sunt folosite ca si metoda de izolatie si pot proteja ferestrele foarte bine, de vremea neprielnica de la exterior. Cele mai bune usi sectionale, le poti gasi la Gunther-Tore Romania.

[adsenseyu1]

Usile de garaj.

O usa de garaj este una de dimensiuni mari ce se deschide manual sau cu ajutorul unui motor electric (un deschizator de usa electric).

Usile de garaj sunt in mod frecvent destul de mari pentru a permite trecerea automobilelor sau a altor vehicule. Usile de garaj mici pot fi facute dintr-un singura panel (bucata) ce se poate ridica (catre tavanul garajului).

Usile mai mari sunt facute din cateva paneluri sau ansamblu de paneluri ce se ruleaza pe track-uri de-a lungul tavanului sau intr-un singur roll, deasupra intrarii. Mecanismul ce opereaza actiune de inchidere-deschidere este actionat printr-un arc sau contrabalansat pentru miscora greutatea initiala a usii, in acest fel permitand omului sau mecanismului ce deschide usa, sa depuna cat mai putin effort.

Mai putin comun, unele usi de garaj se deschid orizontal. Acest tip de usi sunt construite in general din lemn, metal, fibra de sticla si pot fi izolate pentru prevenirea pierderilor de caldura.

[adsenseyu1]

O versiune tipica de usa de garaj este cea “over-head”, care se trage din partea de jos a intrarii in garaj pana in zona tavanului acestuia si erau construite in general dintr-un singur panel.

Noile versiuni de astfel de usi sunt construite din cateva panel-uri asamblate impreuna si sunt rulate pe un sistem de sine ghidat. Greutatea usii variaza de la 180kg in sus, dar este balansata fie de un arc de torsiune sau o pereche de arcuri de extensie.

Un mecanism de obicei controlat prin telecomanda pentru deschidere si inchidere, aduce simplitate si usurinta in folosire, intregului ansamblu. Acest tip de usi sunt foarte sigure din punct de vedere al securitatii oferite, iar durata lor de viata (daca intregul mecanism este bine intretinut), este si ea destul de mare.

Istoria usilor de garaj, este foarte lunga, primele fiind mentionate din anul 450 I.Chr, atunci cand carutele erau depozitate in case cu porti. Sistemele din epoca moderna au aparut in Statele Unite in anul 1906.

0 Shares
You May Also Like