Despre intretinerea pietrelor pretioase

0 Shares
0
0
0

Cu totii avem bijuterii pietre semipretioase sau cel putin insertii de pietre pretioase si semipretioase pe alte bijuterii confectionate de exemplu din argint sau din aur. Pentru asta va fi necesar sa stim si cum sa le intretinem pentru a ne bucura de ele cat mai mult.

Bijuteriile sunt acele accesorii pe care le iubim mult in special in momentul in care sunt scumpe, si sunt facute din aur, pietre pretioase, argint sau pietre semipretioase.

E important sa stim cum putem face sa ne bucuram pentru cat mai mult timp de ele, pentru ca oxidarea, pierderea stralucirii sau zgarierea sunt unele dintre pericolele care va pot desparti de bijuteriile preferate.

In primul rand, va recomandam sa evitati sa loviti bijuteriile. Deschideti atent si cu delicatete bratarile, lanturile si colierele.

Toate bijuteriile se dau jos in mod obligatoriu inainte de a ne baga la somn, inainte de baie, inainte sa spalam vasele ori inainte de activitati in care bijuteriile pot sa intre in contact cu apa, substantele de curatare, produsele cosmetice si  chimice, cu scopul de a evita dezlipirea partilor si uzura  acelor parti care au materiale precum pielea naturala si alte astfel de materiale.

Bijuteriile se dau jos in mod obligatoriu inainte de a incepe sa lucrati cu substante chimice ca sa nu isi schimbe culoarea si pentru ca stratul lor superior sa nu se degradeze.

Bijuteriile nu pot sa fie purtate in timpul activitatilor fizice care implica si contactul cu alte suprafete sau care genereaza transpiratie abundenta pentru a putea fi astfel evitata uzura materialelor sensibile.

Bijuteriile care au parti de cauciuc isi pot pierde elasticitatea in cazul in care intra in contact cu sprayuri cosmetice ori cu alte produse chimice care contin petrol.

Materialele organice precum pielea, perlele, scoicile, coralul, sideful, sunt mult mai sensibile la produse cosmetice ori la cele chimice. Bijuteriile care au pietre semipretioase, nu se poarta pe timpul somnului pentru ca asa vom putea sa evitam deteriorarile ireversibile.

Udarea puternica cu apa, cu acetona sau cu alte lichide duce la distrugerea unei pietre. De asemenea nu este recomandat sa utilizati parfumuri ori sprayuri fixative in apropierea bijuteriilor.

Nu este recomandat nici sa indesati bijuteriile in acelasi sertar. Acestea ar trebui sa fie pastrate separat. Bijuteriile confectionate din argint se pastreaza in pungute din plastic si in locuri uscate cat mai departe de bucatarii, bai ori dus, pentru ca astfel vom evita contactul cu umezeala si cu caldura si vom putea preveni oxidarea.

Argintul de exemplu este un material cu o densitate mult mai mica spre deosebire de platina si de aur si prin urmare este mult mai moale.

Bijuteriile confectionate din argint care nu sunt tratate cu rodiu pot sa se oxideze sau sa se innegreasca in contact cu umezeala si cu caldura. Pentru a putea sa prevenim oxidarea acestora va trebui sa fim atenti in primul rand la locul unde le vom depozita.

Curatati bijuteriile facute din argint cat mai simplu cu bicarbonat ori cu solutii speciale pentru curatarea argintului atunci cand vreti sa le redati stralucirea. Bijuteriile care au perle ori pietre naturale nu se vor curata utilizand solventi.

0 Shares
You May Also Like