De ce sa tii cont inainte de a merge la salon

De ce sa tii cont inainte de a merge la salon?

0 Shares
0
0
0

Pedichiura si manichiura au legatura cu o serie de experiente neplacute pe care foarte multi le-au intalnit si de aceea este recomandat ca inainte de a merge la un salon manichiura si pedichiura sa tii cont de urmatoarele sfaturi.

Mergi mai devreme

Este recomandat sa ajungi cu un sfert de ora mai devreme pentru a vedea ce se intampla inauntru si cum se desfasoara tot, chiar daca ai mai fost la salonul respectiv. In cazul in care inauntru este dezordine si praf acesta este un semn clar ca nu ar trebui sa ai incredere in igiena ustensilelor.

Verifica certificatul

De obicei, certificatul salonului si al persoanelor care lucreaz ain interior sunt importante si sunt puse la vedere, chiar la intrare, acolo unde toti clientii le pot vedea. De asemenea, atunci cand lucrezi cu o manichiurista cu experienta si specializata in ceea ce face, vei observa pe pereti si exemple ale activitatii ei sau chiar diplome de specializare si diplome de la competitii.

Sterilizarea este importanta

Cu siguranta nu vrei sa mergi in saloane care utilizeaza sterilizatoare UV pentru ca aceste sterilizatoare nu omoara bacteriile. Dezinfectantul este cel mai recomandat produs si va trebui sa intrebi si daca salonul utilizeaza benzi speciale care indica daca dezinfectarea a avut loc.

Verifica locul in care se face pedichiura

Angajatii trebuie sa se ocupe de curatarea locului in care are loc pedichiura utilizand apa calda si sapun. Dupa ar trebui sa umple la loc recipientul cu gel dezinfectant si apa si sa il lase 10 minute la sterilizat. Dupa ce aceasta operatiune a fost facuta, poti sta linistita pentru ca locul este cu siguranta igienizat.

Verifica locul in care este facuta manichiura

Este important sa te asiguri ca manichiura este facuta cu instrumente sterilizate si intr-un loc curat. De asemenea, este important ca manichiurista sa se spele pe maini dupa fiecare client iar prosoapele trebuie sa fie inclouite. Pilele trebuie sa fie de unica folosinta si ustensilele de lemn trebuie sa fie aruncate.

Fii atent daca alegi unghii false si manichiura cu gel. Inainte ca unghiile sa fie aplicate manichiurista trebuie sa se spele pe maini. De asemenea, inainte de a aplica unghiile false acestea trebuie sa fie dezinfectate. Toate ustensilele utilizate trebuie sa fie sterilizate.

Atentie la cuticule

Cuticulele sunt o bariera de protectie importanta contra infectiilor. De aceea, in momentul in care mergi la salon este foarte important sa ceri ca acestea sa nu fie taiate ci doar sa fie impinse usor. In plus, atunci cand apar sangerari tine cont si ca riscul de a te infecta este mai mare asa ca ar trebui sa fii atenta.

Poti lua cu tine propria trusa

Cele mai multe saloane iti permit sa iti aduci propria trusa si ustensilele de acasa. acestea trebuie sa fie curate si sterilizate inainte de utilizare iar trusa trebuie sa fie inchisa bine.

Tinand cont de toate aceste sfaturi te asiguri ca beneficiezi de cele mai bune tratamente atunci cand apelezi la un salon profesional.

0 Shares
You May Also Like