Cum aleg o masa potrivita?

Cum aleg o masa potrivita?

0 Shares
0
0
0

Masa este o necesitate pentru fiecare locuinta, si cu siguranta trebuie sa cunoasteti unele detalii foarte importante, care va pot fi de ajutor atunci cand trebuie sa alegeti o masa pentru bucatarie, sau o masa pe care sa o amplasati in living.

Exista in clipa de fata o multime de modele disponibile pe piata, astfel incat practic este destul de dificil sa va puteti decide care dintre acestea reprezinta cea mai potrivita alegere pentru necesitatile dvs.

In acest articol vom aborda acest subiect, si veti putea afla care sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a face cea mai potrivita alegere. Iata asadar despre ce este vorba, si cum se alege o masa!

Asadar, in cazul in care stiti ca trebuie sa luati in calcul pozitionarea mesei si dimensiunile acesteia, atunci sunteti pe drumul cel bun, dar exista si alte detalii foarte importante pe care trebuie sa le aveti in vedere.

Optimizarea spatiului este un detaliu foarte important, si este deosebit de important sa stabiliti de la bun inceput daca doriti sa extindeti masa sau nu. Exista mese extensibile care va pot fi de mare ajutor atunci cand aveti nevoie sa extindeti masa.

Exista posibilitatea ca intr-o zi sa aveti musafiri care sa soseasca fara sa isi anunte vizita, sau pur si simplu este posibil sa aveti nevoie de ceva mai mult spatiu la masa, iar in aceste conditii o masa care se extinde reprezinta cea mai potrivita alegere.

Un alt detaliu foarte important pe care trebuie sa il luati in considerare inainte de a alege o masa de bucatarie de exemplu, este pozitionarea acesteia in incapere, in functie de celelate obiecte de mobilier pe care le aveti deja in incapere. Aici exista cateva informatii care va pot fi de folos pentru a face alegerea potrivita!

Vizualizati zona in care doriti sa amplasati masa de bucatarie. Pentru a va crea o impresie despre cum va arata masa in locul in care intentionati sa o puneti, asezati acolo un alt obiect care are un volum considerabil. Puteti pune de exemplu o cutie sau chiar doua cutii mari, care sa ocupe aproximativ la fel de mult spatiu precum o masa de bucatarie.

Daca veti face acest truc, veti putea sa va dati seama daca masa pe care intentionati sa o alegeti este prea mare si ocupa foarte mult sppatiu, sau daca este prea mica si nu face fata cerintelor. Este posibil insa si sa faceti de la bun inceput estimari corecte si sa alegeti o masa potrivita.

Cum se aseaza masa pentru ca familia sa se simta confortabil, iar accesul in bucatarie sa fie usor?

Acesta este un alt aspect deosebit de important pe care trebuie neaparat sa il aveti in vedere atunci cand intentionati sa cumparati o masa de bucatarie. Specialistii in design interior, vor veni cu afirmatia ca fiecare persoana trebuie s aiba un spatiu alocat la masa de 60 – 65 de centimetri, insa in cazul in care masa este mai mare, aceasta nu este o problema, daca se incadreaza in spatiu.

In aceste condtitii, toti cei care stau la masa pot sa manance comod, si nu se vor mai lovi de persoana de alaturi.

Dupa ce se stabileste acest aspect, este important sa se stabileasca distanta ideala dintre masa de bucatarie, si pereti sau celelalte obiecte de mobilier. Este foarte important ca acest lucru sa fie analizat corect, pentru ca persoanele care se aseaza la masa sau care se ridica de la masa, sa faca aceste lucruri foarte usor.

Acesta este motivul datorita caruia, este indicat ca intre masa si perete sau obiectele de mobilier, sa existe o distanta de minim 60 de centimetri. Referitor la obiectele de mobilier, de preferat ar fi ca intre acestea si masa, sa existe in jur de 95 de centimetri distanta.

Atunci cand vine vorba de alegerea unui obiect atat de important precum masa, cu siguranta trebuie tinut cont si de numarul persoanelor care se vor aseza zilnic la masa. Pentru o familie alcatuita din patru membri, o masa extensibila capabila sa suporte 6 persoane este ideala. In acest fel, si musafirii vor avea loc la masa.

Materialul din care este construita masa este de-asemenea deosebit de important. Rezistenta acesteia, dar si eleganta, calitatea si stilul sunt influentate in mod direct de materialul din care este construita masa.

De preferat este ca materialul sa fie cat mai rezistent, iar in acest caz lemnul masiv reprezinta o alegere optima. Exista insa si mese din lemn combinat cu sticla sau lemn cu cristal, ori mese din MDF, care arata impecabil si care sunt rezistente.

Acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand doriti sa cumparati o noua masa pentru bucatarie.

0 Shares
You May Also Like