Istoria fotografiei erotice si de unde provine azi fotografia nud

0 Shares
0
0
0

Un fotograf escorte se ocupa de totografie erotica. Aceasta ocupatie a fost intalnita de acum multi ani dupa cum veti vedea in articolul de mai jos. Sunt informatii interesante si o parte de istorie pe care ar trebui sa o citim cu totii.

La inceputul anilor 1900 au aparut cateva imbunatatiri importante ale designului camerei, incluzand inventia din 1913 a camerei de 35 mm sau “candid” a lui Oskar Barnack de la compania Ernst Leitz. Ur-Leica a fost o camera compacta bazata pe ideea reducerii formelor negative si largirea acestora mai tarziu, dupa ce au fost expuse. Acest dispozitiv mic, portabil a facut mai usoara fotografierea nud in parcurile izolate si alte locuri semi-publice si a reprezentat un avantaj deosebit pentru erotica amatoriala. Artistii au fost indragostiti de noua lor abilitate de a face fotografii improvizate fara a purta un aparat ciudat.

Artistul E. J. Bellocq din secolul al XX-lea, cel care a realizat cele mai cunoscute imagini ale sale cu placile de sticla mai veche, este cel mai bine amintit pentru imaginile sale ale prostituatelor din localitatile din districtul Storyville din New Orleans. Spre deosebire de imaginile obisnuite ale femeilor care se prezinta in mod ciudat printre draperii, voaluri, flori, fructe, coloane clasice si brazieri orientali, loctiitorii lui Bellocq par a fi relaxati si confortabili. David Steinberg speculeaza ca prostituatele s-ar fi simtit in largul lor cu Bellocq, pentru ca era sarmant.

Alti fotografi ai femeilor nud ale acestei perioade includ pe Alexandre-Jacques Chantron, Jean Agélou  si Alfred Cheney Johnston. Chantron era deja un pictor stabilit inainte de a experimenta fotografierea, in timp ce Agélou si Johnston si-au facut cariera in fotografie pe baza fotografiei erotice.

Julian Mandel (posibil un pseudonim) a devenit cunoscut in anii 1920 si 1930 pentru fotografiile sale exceptionale de forma feminina. Participand la “miscarea in aer liber noua”, Mandel a facut numeroase poze in decoruri naturale, publicandu-le prin studiourile de la Alfred Noyer si P-C Paris, Les Studios si Neue Photographische Gesellschaft. Modelele se gasesc adesea in pozitii clasice foarte aranjate, fotografiate atat in ​​studio, cat si in aer liber. Imaginile sunt compuse artistic, cu tonuri deosebite si utilizarea usoara a iluminarii – aratand o textura speciala creata mai degraba de lumina decat de umbra.

Un alt fotograf remarcabil din primele doua decenii ale secolului XX era fotograful naturalist Arundel Holmes Nicholls (1923-2008).  Opera sa, prezentata in arhivele Institutului Kinsey, este compusa artistic, adesea dand o stralucire irizanta figurilor sale.  Urmand pasii lui Mandel, Nicholls a favorizat fotografiile in aer liber.

Multe fotografii din aceasta era au fost deteriorate intentionat. Bellocq, de exemplu, a zgariat frecvent fetele sedintelor sale pentru a ascunde identitatea. Unii dintre ceilalti subiecti au fost fotografiati cu masti. Peter Marshall scrie: “Chiar si in atmosfera relativ boema din Carmel, California in anii 1920 si 30, Edward Weston a trebuit sa fotografieze multe din modelele sale fara a arata chipurile, iar in jur de 75 de ani, multe comunitati sunt mai putin deschise in legatura cu astfel de lucruri decat pe vremea Carmel. “

0 Shares
You May Also Like