Cum iti alegi o bicicleta mountain bike de calitate

0 Shares
0
0
0

E usor sa intri intr-un magazin de biciclete si sa te pierzi prin multitudinea de biciclete.

Exista biciclete rutiere, biciclete hibride, biciclete de munte si biciclete de oras. Indiferent de bicicleta pe care o alegi trebuie sa fi atent la dimensiunile acesteia si la caracteristicile ei, Sportaddict.ro va raspunde la orice nelamurire .

Ciclismul in general va permite sa va distrati si sa faceti exercitii in acelasi timp. Acesta poate fi si o buna modalitate de a face naveta la lucru sau de a calatori .

Cumpararea unei biciclete mountain bike presupune alegerea unui cadru de calitate in limita bugetului. Un cadru de titan (buget-zguduitor) este mult mai durabil, puternic si mult mai usor insa pretul este pe masura. Cadrele mai frecvente si mai ieftine sunt din fibra de carbon sau aliaje, aceste cadre ofera durabilitate si sunt destul de puternice. De asemenea, loialitatea fata de o anumita marca pare sa se extinda in randul comunitatii de ciclism.

[adsenseyu1]

Mountain-bike’urile sunt concepute pentru a fi utilizate pe drumuri accidentate. Dispun de rame compacte, anvelope late si noduroase.  Toate  bicicletele mountain-bike au suspensii pe fata, pe spate sau full-suspenssion. Mountain bike’urile au cel putin o suspensie pe fata pentru a imbunatati confortul si controlul directiei pe suprafete dure.

Proiectate cu caracteristici de absorbtie a socurilor si sisteme bune de franare, mountain-bike’urile pot parcurge trasee destul de dificile. Aceste tipuri de biciclete pot fi folosite foarte bine si pentru a merge la lucru cu ele deoarece pot rezista foarte bine gropilor oferind in acelasi timp si confort.

Bicicletele de munte hardtail au furca fata cu suspensie si un spate rigid, fara suspensie. Acest tip de bicicleta este mai putin costisitor si in ceea ce priveste greutatea sunt un pic mai usoare decat bicicletele cu suspensie complete. O bicicleta hardtail este o alegere mult mai versatila, mai ales daca aveti de gand sa utilizati bicicleta atat pe suprafete pavate cat si pe cele neasfaltate. Insa daca doriti sa folositi bicicleta pe trasee inguste si foarte accidentate, aceste hardtail’urile nu sunt tocmai potrivite, absorbtie socului este mai mica si in anumite cazuri roata din spate ofera tractiune mai mica.

Bicicletele mountain-bike full-suspension  sunt ideale pentru trasee pe drumuri accidentate, abrupte sau pe drumuri inguste. Ele sunt construite pentru stiluri mai agresive, inclusiv salturi. Bicicletele cu suspensie completa sunt mult mai scumpe decat cele hardtail si sunt si mai grele.Acestea absorb socul atat in partea din fata cat si in partea din spate. Sunt mult mai confortabile pe un teren plin de obstacole.

[adsenseyu1]

Bicicletele de munte, in general vin cu o varietate de sisteme de suspensii. O bicicleta cu un sistem de suspensie complet va oferi o calatorie mai lina, mai confortabila, bicicletele cu o singura suspensie sunt mai durabile insa din punct de vedere traseului pe care-l alegeti aceste nu sunt indodeauna potrivite.

Bicicletele mountain-bike ofera pilotilor capacitatea de a traversa difrerite terenuri, de a explora intr-un mod robust, aventuros.

0 Shares
You May Also Like