De ce sunt mai eficiente lazile de fructe si legume din plastic decat cele din lemn?

0 Shares
0
0
0

Tuturor ne plac fructele si legumele, si mancam fructe si legume foarte des. Cand mergeti sa cumparati din magazin sau din supermarket fructe si legume, puteti observa cum acestea sunt asezate in ladite fructe si legume din plastic.

In trecut, fructele si legumele erau pastrate in cutii din carton si in lazi din lemn, dar cele din plastic au mult mai multe avantaje. Veti descoperi in continuare de ce lazile din plastic pentru fructe si legume sunt mult mai des utilizate in clipa de fata:

Siguranta

Lazile din plastic sunt mai sigure de manevrat decat cele din lemn, datorita designului, finisajului neted si a greutatii mai mici. Laditele din plastic au o greutate semnificativ mai mica decat lazile din lemn. Folosirea lazilor de plastic scade compensatia lucratorilor si costurile de asigurare asociate cu ranile la spate de la ridicare.

Recipientele din plastic nu au margini ascutite, nici cuie si nici nu exista riscul de despicare. Folosirea lazilor de plastic scade costurile de asigurare asociate cu ranile lucratorilor si deteriorarea bunurilor.

Economii de spatiu

Cutiile din plastic economisesc relativ spatii mai mari decat cutiile din lemn si, prin urmare, reduc costurile de transport si depozitare. Lazile din plastic, in contrast cu produsele din lemn, pot fi usor stivuite una peste alta, chiar si in exterior, in toate conditiile meteorologice cu scopul de a economisi spatiu de depozitare.

O gramada de lazi de plastic gata de utilizat vor folosi mai putin de jumatate din spatiul unui numar similar de lazi din lemn. Stivuirea acestora permite centrelor de distributie sa aiba o oferta de produse la indemana gata pentru expediere. Cutiile din plastic nestabile sau pliabile sunt mai ieftine de transportat cand sunt goale cu 24% pana la 60% mai putin spatiu si greutate.

Usor de folosit

Lazi din plastic sunt mai usor de manevrat decat produsele din lemn datorita uniformitatii, varietatii de proiectare si usurintei de manevrabilitate.

Uniformitatea lazi de plastic de pe liniile de asamblare din fabrica determina mai putine opriri prin diferente de dimensiune. Lazi din plastic sunt turnate. Au dimensiuni 100% identice intre ele si permit calcularea usoara a masuratorilor pentru transport si depozitare. De asemenea, sunt usor de utilizat cu roboti si linii de asamblare.

Cutiile din plastic ofera o varietate mai larga de modele decat produsele din lemn. Exista peste 15.000 de tipuri de lazi special create de catre producatori, pentru a se potrivi diferitelor nevoi, dimensiuni si cerinte de incarcare. Lazile din plastic ofera manevrare usoara manual, datorita manerelor durabile. Totodata, sunt mai usoare decat lazile din lemn. Prin urmare, lazile din plastic au un avantaj in ceea ce priveste manipularea.

Versatilitate

Cutiile din plastic sunt mai versatile decat lazile din lemn. Lazile din plastic pot fi utilizate in conditii reci si calde de la -22 ℃ pana la + 60 ℃ (-40 ℉ pana la + 140 ℉) fara a se deteriora, spre deosebire de lazile din lemn, care sunt deteriorate chiar de modificari usoare ale temperaturii.

Cutiile din plastic au o rata foarte mare la UV. Pot fi depozitate in ploaie, vant si soare, care nu au un efect prea mic sau deloc daunator. Lazile din lemn sunt sensibile la elemente.

Usor de curatat

Lazi din plastic sunt mult mai igienice decat lazi din lemn. Proprietatile igienice ale lazi de plastic sunt extrem de importante in agricultura, industrie alimentara si farmaceutica. Lazile din plastic sunt usor de curatat cu solventi, aburi sau apa, in timp ce alternativele din lemn sunt deteriorate in contact cu solventii, aburul si apa.

Cutiile din plastic pot fi curatate cu abur cu temperaturi de pana la 120 ℃. Totodata, acestea nu sunt un substrat pentru contaminarea bacteriilor, ciupercilor si insectelor, spre deosebire de lazi din lemn.

Lazile din plastic nu absorb apa si sunt impermeabile pentru acizi, grasimi si solventi, in timp ce alternativele din lemn sunt cele mai sensibile la acizi, grasimi si solventi. Tinand cont de aceste detalii, este lesne de inteles de ce, Schoellellalibert, care este cel mai renumit producator ladite fructe si legume, comercializeaza atat de multe lazi din plastic.

Durabilitate

Datorita rezistentei si designului, lazile din plastic sunt mai durabile decat lazile din lemn. Durata medie de viata a cutiei de plastic variaza de la 50 la 500 de utilizari (in functie de tipul acesteia) fata de 10 pana la 50 de utilizari pentru produsele din lemn care apoi trebuie reparate. Adica sunt de zece ori mai rezistente.

Eficienta costurilor

Lazi din plastic sunt mult mai rentabile in raport cu lazi din lemn, datorita durabilitatii lor. Costul unei lazi de plastic, in ciuda faptului ca aparent poate fi mai mare decat al alternativei din lemn, este rentabil pentru ca aceste lazi din plastic au o durata de viata mult mai indelungata, sunt mai rezistente, deci sunt si mai rentabile.

In plus, cutiile din lemn pot necesita conditii speciale de depozitare, pe cand cele din plastic nu. In plus, cutiile din plastic sunt semnificativ mai usoare decat lazi din lemn. Lazi din plastic cantaresc de 2-4 ori mai putin decat lazi din lemn. Greutatea mai mica a lazi de plastic determina economii de costuri de transport, in special pentru transportul aerian de marfa.

0 Shares
You May Also Like