Cum alegi o trusa de scule buna?

0 Shares
0
0
0

O trusa de scule buna cu siguranta este nelipsita atat din debaraua unui mester, cat si dintr-un atelier sau dintr-un service auto. Deasemenea, exista chiar si soferi care poarta in portbagajul masinii un set de biti si truse, pentru ca nu se stie niciodata cand intervine nevoia de a folosi o unealta din trusa.

Deasemenea, dulgherii profesionisti, electricienii, mesterii de pe santier si chiar si cei pasionati de activitati de bricolaj isi indrealta atentia spre astfel de scule si unelte, pe care le folosesc in viata de zi cu zi, sau ori de cate ori se iveste ocazia.

Asadar, in cazul in care iti doresti o trusa de scule, trebuie sa te gandesti in primul rand la complexitatea trusei. Cu cat aceasta contine mai multe instrumente de baza, cu atat mai bine.

O trusa de mesteri utila, trebuie sa contina cel putin doua tipuri de surubelnite (dreapta si cruce), un patent, un cleste, un ciocan si chiar si un set de chei.

In cazul in care ai nevoie de o trusa pe care sa o folosesti acasa, in gospodarie, atunci cu siguranta ai nevoie de o trusa semi-profesionala, care contine si mai multe scule si unelte, care sunt de calitate superioara. Daca ai nevoie de o trusa pe care sa o folosesi ocazional, atunci cu siguranta ai nevoie de o Trusa surubelnita cu biti (101 buc) TROY.

Utilitatea trusei reprezinta un alt detaliu important de care trebuie sa tii cont in momentul in care intentionezi sa iti cumperi o trusa. Poti avea nevoie de exemplu de o trusa de tamplarie, poti avea nevoie de o trusa auto pe care sa o porti tot timpul in masina sau pe care sa o ai in garaj, sau poate ai nevoie de o trusa pentru electricieni.

De exemplu, o trusa auto trebuie neaparat sa contina cat mai multe chei si surubelnite. Aici ar fi ideal sa te orientezi ca trusa sa contina cat mai multe chei tubulare si inelare. Deasemenea, sunt necesare imbusuri si varfuri de surubelnita interschimbabile.

O trusa de tamplarie trebuie sa aiba cu totul si cu totul alte unelte, precum ciocanul de dulgher, doua dalti pentru lemn, de diferite dimensiuni, placa pentru slefuit, fierastrau de mana, rezervor cu tus dar si mosor de marcah, ruleta si metru de tamplarie. Aceasta este o trusa de mana, insa un tamplar trebuie sa foloseasca si scule electrice profesionale specifice activitatii sale.

Daca discutam despre trusele pentru electricieni, acestea trebuie sa contina 3 surubelnite drepte si 3 modele in cruce de diferite dimensiuni, creion de tensiune, multimetru digital, cleste tip tvick, patent ascutit, patent universal, cleste curbat, cutit pentru dezizolare, cleste serizat si pentru cablaj, cleme tip pioa, ciocan, cheie reglabila, papuci si pini terminali, banda izolatoare, tub contractil si nu in ultimul rand, centura pentru scule.

Dimensiunile trusei cu siguranta conteaza si trebuie sa tii cont si de acest aspect. Exista mini – truse dar si modele conventionale sau kituri voluminoase, asa ca trebuie sa tii cont si de acest aspect.

Deasemenea trebuie sa mai tii cont de calitatea materialelor din care sunt realizate uneltele din trusa, dar si de pretul trusei.

Asadar, cam acestea sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi o trusa de scule.

0 Shares
You May Also Like