Sfaturi pentru realizarea unui site web?

0 Shares
0
0
0

Realizarea unui site poate fi simplificata atunci cand reusesti sa faci cele mai bune alegeri. Insa dificultatea apare atunci cand nu stii ce alegere ar fi mai potrivita dintre mai multe posibilitati pe care le ai.

www.droidwebdesign.com vine cu solutia in ceea ce priveste un aspect specific din realizarea unui site de succes: utilizarea unui template sau design-ul personalizat, pe care dintre cele doua ar fi bine sa o alegi? Alegerea finala va rezulta in urma unei reflexii strategice asupra realizarii scopului propus in realizarea proiectului.

Template-ul poate fi o solutie interesanta, insa acesta are limitele sale. Cu toate acestea, template-ul reprezinta o solutie ideala, deoarece prezinta numeroase avantaje de care poti dispune cu un buget limitat. Exista o mare varietate de alegeri a unui template, iar majoritatea acestora beneficiaza de o structura care are la baza desgn-ul responsive.

Trebuie acordata totusi atentia necesara faptului ca marea alegere nu inseamna exclusivitate. Chiar daca ambianta si aparenta (codul culorilor, tipografia, adaugarea propriului logo) pot fi modificate, tot nu poti avea monopol asupra design-ului viitorului site pe care il vei detine.

Foarte importanta este definirea obiectivului inainte de alegerea structurii pentru ca, in acest fel, modificarile vor fi limitate. Este de la sine inteles astfel ca alegerea unui template pentru realizarea propriului site poate fi destul de interesanta si o experienta placuta cu conditia sa iti stabilesti si sa iti definesti in detaliu nevoile in prealabil.

Toate modificarile sau adaugarile pe care le vei face pot, destul de repede, sa creasca costurile, iar la final sa iti dai seama ca acest lucru este mai scump decat daca te-ai fi gandit de la bun inceput sa optezi pentru un design personalizat.

Design-ul personalizat inseamna inainte de toate un site unic cu posibilitati infinite. Un astfel de site care utilizeaza design-ul personalizat este realizat in totalitate pentru tine, in functie de obiectivele pe care ti le-ai propus si respectand interfata grafica aleasa.

Libertatea de creatie este in acest caz totala, posibilitatile de evolutie sunt infinite, iar integrarea tuturor functionalitatilor necesare este inclusa fara nicio constrangere.

Un site personalizat, mai mult decat a fi original, te va insoti de-a lungul anilor evoluand odata cu produsele si serviciile oferite. Care ar putea fi singura limita pe care am putea-o identifica in cazul unui site personalizat? Pretul sau.

Fie ca este vorba despre template, fie ca se alege design-ul personalizat, fiecare dintre acestea prezinta avantajele sale constituindu-se ca doua solutii net diferite. Inca o data subliniind, tine numai de propriile gusturi si nevoie in a alege una sau alta dintre aceste doua solutii.

Web design-ul este o disciplina care traieste si se afla intr-o continua evolutie, aceasta urmand tendintele in materie de tehnologie in mod constant si incercand sa se adapteze acestora si diverselor suporturi care apar. Nu este de ajuns numai sa prezinti o buna sensibilitate grafica pentru a fi un web designer de succes.

Acest lucru inseamna mult mai mult: sa dai viata universului grafic stiind sa aduci armonie in repartizarea continuturilor si in diversitatea de suporturi posibile pe care continuturile pot fi afisate. Iar tot ceea ce se realizeaza sa fie in deplina armonie cu ceea ce doreste utilizatorul sa gaseasca pe site-ul pe care il acceseaza.

0 Shares
You May Also Like