Cum alegem scoala pentru copii?

0 Shares
0
0
0

In calitate de parinti, oferirea unei educatii de calitate copiilor nostri ramane prioritatea noastra principala. Alegerea unei scoli presupune ca puneti copilul pe o cale lunga de invatare. Astfel, aceasta cale trebuie selectata cu grija si cu intelepciune. Cu toate acestea, acest lucru este adesea mai usor de zis decat de facut.

Odata cu cresterea rapida a numarului de scoli din jurul nostru, cum o alegeti pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor specifice ale copilului dumneavoastra? Exista multi factori importanti care trebuie luati in considerare pentru a alege o scoala pentru copilul dumneavoastra, iar in continuare vom dezbate acest subiect.

Proximitate

Este intotdeauna recomandabil sa incepeti sa priviti la cele mai bune scoli disponibile in apropierea locului de resedinta. Acest lucru devine necesar dintr-o perspectiva de siguranta si pentru a preveni copilul dumneavoastra de a suferi disconfortul repetat al unei lungi calatorii spre si de la scoala in fiecare zi.

Ca parinte responsabil, trebuie sa tineti cont de confortul copilului dvs. si asigurati-va ca scoala este suficient de aproape pentru a ajunge cat mai repede posibil ori de cate ori este necesar.

Taxe

Atunci cand vine vorba de taxe, scoala poate fi considerata costisitoare. Unii parinti isi inscriu copiii la scoala si afterschool Teddybar, iar astfel, dupa orele de curs cei mici vor sta la afterschool unde vor invata si unde isi vor face temele pentru a doua zi, pana cand parintii se intorc de la servici si ii iau sa ii duca acasa.

Fireste, inscrierea la scoala si afterscool poate fi costisitoare, dar reprezinta cea mai eficienta solutie. Exista parinti care isi inscriu copiii la scoli de stat, si trebuie sa plateasca fondul clasei, fondul scolii plus diferite alte taxe, iar costurile se apropie de cele ale unei scoli private. Conditiile dintr-o scoala privata insa sunt superioare din toate punctele de vedere, iar in cazul de fata, Teddybar este si scoala si afterschool pentru cei mici.

Activitati academice si extra-curriculare.

Ceea ce invata si experimenteaza copilul in anii formatiunii ramane cu ei pentru viata. Asigurarea faptului ca scoala indeplineste cele mai inalte standarde de excelenta in ceea ce priveste profesorii, metodologia de predare, curriculum-ul academic si standardele morale ar trebui sa fie cea mai mare prioritate pentru fiecare parinte.

Activitatile extra-curriculare, cum ar fi jocuri in aer liber, sporturi de echipa, arte si meserii, idei de hobby, educatie fizica, cursuri de dans si drama, sunt factori care au de asemenea un rol masiv in modelarea personalitatii globale a copilului. Aceste activitati pot adauga un avantaj suplimentar in capacitatea copilului de a invata si de a-si imbunatati abilitatile intelectuale.

Prin urmare, existenta facilitatilor adecvate si a personalului instruit pentru a facilita acest aspect al educatiei copilului dvs. este la fel de importanta. Toate cele de mai sus pot fi verificate cu usurinta prin vizitarea personala a scolii si prin discutii cu directorul, profesorii si persoanele care se ocupa de ingrijirea scolii. Puteti chiar sa faceti si un tur al facilitatilor oferite.

Puteti, de asemenea, efectua o verificare completa a fundalului despre scoala online si discutati cu parintii si elevii scolii pentru a vedea exact ce ofera scoala.

Raportul profesor-student.

V-ati trimite copilul dvs. intr-o scoala care permite 60 de elevi pe clasa sau una care limiteaza numarul de elevi pe clasa la 20 de copii care pot fi gestionati?

Evident, ati prefera aceasta optiune, din moment ce mai putini elevi pe clasa ar permite profesorului libertatea de a acorda atentie individuala fiecaruia dintre elevi, optimizand astfel capacitatile de invatare ale elevului.

Igiena / Mediu curat.

Cand vine vorba de copii, un mediu scolar curat si igienic este o prioritate masiva. Ca parinte, trebuie sa stiti daca este cazul sau nu. De-asemenea, este foarte important sa va interesati si daca scoala dispune de un cabinet medical sau nu.

Disciplina.

Acest factor a adus astazi o semnificatie adaugata in lumina faptului ca vedem atat de putine dintre ele in zilele noastre. Alegerea unei scoli cu un inalt nivel de disciplina este importanta pentru a va asigura ca copilul dvs. imbiba valorile corecte si isi asuma responsabilitatea pentru actiunile sale.

Cu toate acestea, metodele adoptate de scoala ar trebui sa fie civile. Multe studii au aratat ca un mediu scolar stresant poate duce la o scadere a capacitatii de intelegere si de invatare a copiilor.

Ca parinte, este responsabilitatea dvs. sa va asigurati ca scoala la care intentionati sa va inscrieti copilul, educa copiii intr-un mediu liber, sanatos si fara stres.

0 Shares
You May Also Like