Pompe submersibile 3 kw, potrivite pentru adancimi si debite mari

0 Shares
0
0
0

Intr-o definitie mai ampla, pompele submersibile sunt echipamente care se folosesc pentru diverse lucrari casnice. Exista mai multe modele de pompe submersibile,  in care sunt incluse si pompe submersibile 3kw, alegerea lor facandu-se in functie de scopurile pentru care sunt utilizate: pompe pentru put, care se alimenteaza prin pomparea apei din pamant pentru uz casnic, pompe pentru ape murdare care se utilizeaza la drenarea bazinelor si a iazurilor sau la eliminarea deseurilor fluide.

Avand o larga aplicabilitate, aceste echipamente sunt importante si necesare in orice gospodarie.

Ce sunt echipamentele pompe submersibile 3 kw?

In termeni tehnici, pompele submersibile sunt sisteme imersate in fluidul pe care il imping prin pompare, sisteme care sunt capabile sa transporte volume mari de lichide. Motorul, care poate avea puteri variate si tehnologii diverse, se afla sub ansamblul etanseizat al acestui echipament.

Pompe submersibile 3kw sunt acele pompe care au o putere de 3000W si pot extrage apa de la adancimi mari, de circa 100 de metri.

De asemenea, aceste pompe submersibile 3KW au debite foarte bune, potrivite uzului industrial, de 9 metri cubi pe ora. Ele se pot alimenta la reteaua electrica de 220 V

Exista si pompe submersibile 3kw trifazate, facute special pentru exploatari industriale sau necesar de apa foarte mare. Aceste pompe pot ajunge pana la debite de 15 metri cubi de apa pe ora si au o rezistenta crescuta la nisip, de pana la 300g/mc. Acestea sunt practic pompe submersibile 3kw industriale.

Cum functioneaza aceste pompe submersibile 3kw?

In secolul trecut, pompele submersibile erau folosite  doar in scop industrial, insa in prezent, pompe submersibile 3kw au o larga utilizare si in domeniul casnic, la pomparea apei la suprafata sau transportul acesteia dintr-un loc in altul. Mecanismul de functionare este urmatorul: pompele submersibile sunt scufundate in apa,  in pozitie verticala.

Motorul centrifugal cu care sunt prevazute este la randul sau echipat cu un rotor amplasat pe o axa. Sub rotatiile motorului, fluidul este supus unei forte centrifuge puternice, iar in aceasta actiune o parte din energia cinetica este transformata in energie potentiala. Presiunea astfel creata impinge apa printr-un orificiu sub forma unui jet puternic.

Exista si pompe submersibile cu surub sau melc, iar principiile de functionare sunt similare cu cele descrise mai sus, cu deosebirea ca motorul are la baza un ax surub si snec pentru a asigura rotatia motorului. Pompele multietajate functioneaza pe turbine, care asigura debite si presiuni mari.

Dintre tipurile de pompe submersibile, mai sunt de mentionat cele cu dislocare pozitiva, care asigura impingerea fluidului prin contractie mecanica si expansiunea unei membrane flexibile si isi gasesc utilitatea in aplicatiile in care sunt necesare presiuni mari de apa.

Pentru cei care fac confuzii intre hidrofor si pompe submersibile, precizam ca hidroforul aspira si pompeaza apa, in timp ce pompa submersibila doar impinge lichidul spre exterior. Astfel de sisteme sunt eficiente deoarece nu este nevoie de presiune atmosferica pentru a genera presiunea de evacuare, ci de o conectare la furtunuri flexibile sau conducte fixe prin care apa ajunge la suprafata sau este transferata dintr-un loc in altul.

0 Shares
You May Also Like