Ce nu stiati despre casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Timp de foarte mult timp casele de amanet au fost privite drept un refugiu al saracilor care au ramas fara resurse materiale de a caror disperare si vulnerabilitate se tot profita la cote maxime.

Dupa criza economica din anul 2008 traficul in case de amanet a crescut foarte mult impreuna cu nevoia clasei mijlocii dar si cu nevoile persoanelor care au o situatie materiala peste medie, de a amaneta diverse bunuri de valoare la schimb pe imprumuturi financiare.

In prezent aveti posibilitatea de a amanenta orice, existand chiar si amanet electronice.

Unul din cele mai riscante lucruri pe care le fac casele de amanet este achizita sau scoaterea la licitatii a obiectelor care provin din furturi. Este imposibil sa se poata determina daca un anumit obiect este furat, numai prin analiza asupra aspectului, si de aceea agentii de amanet ar trebui sa ia masuri in plus de precautie in momentul in care accepta anumite bunuri precum solicitarea documentelor de identitate si a amprentelor pentru a putea preintampina unele situatii neplacute.

De cele mai multe ori o casa de amanet poate sa furnizeze aceste liste de serii ale produselor posturilor de politie locale pentru ca acestia sa confirme daca bunurile au fost raportate ca fiind furate.

Agentii de amanet au si obligatia da a pastra bunurle pentru doua sau trei luni si abia apoi le pot scoate la vanzare, nu doar pentru ca proprietarul sa poata revendica produsul ci si pentru a da un ragaz pentru investigatii si pentru detectarea eventualelor tranzactii ilegale.

Pentru foarte mult timp in cartile de istorie s-a spus ca primele calatorii catre lumea noua au fost finantate de catre regina Spaniei si ca aceasta s-a amanetat coroana pentru a mari capitalul pe care il investea in aceste expeditii.

Aceasta operatiune se pare ca a fost demascata si s-a aflat ca pana in momentul cand Columb a fost gata de plecare Isabella avea deja amanetate bijuteriile coroanei printre care si un rubin si o bijuterie cu perle care erau primite de la sotul sau drept dar de nunta. Aceasta a incredintat inclusiv coroana negustorilor din Valencia si din Barcelona cu scopul de a finanta campaniile contra maurilor si pentru a fonda inchizitia Spaniola.

Se spune si ca Isabella a amanetat mult mai multe bijuterii valoroase ale coroanei pentru ca expeditia lui Columb sa reuseasca si aceasta miscare a fost cea care a atras mai multi investitori cum ar fi si organizatia de politie locala Santa
Hemandad care de altfel a si oferit cei mai multi bani pentru aceste expditii.

Prin urmare putem trage concluzia ca prin intermediul caselor de amanet echipajele Nina, Pinta si Santa Maria au trecut Atlanticul.

Sunt mai multe lucruri interesante despre amanet pe care le vom prezenta si in articolele viitoare. In prezent aceste case de amanet au inspirat chiar si emisiuni pe posturi de televiziune consacrate. Sunt si case de amanet care nu primesc decat obiecte de colectie sau obiecte bizare si una dintre ele a fost chiar protagonista unei emisiuni de pe Discovery.

0 Shares
You May Also Like