Cum se procedeaza cand moare un membru al familiei in strainatate?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care se intampla sa pierdem o persoana foarte apropiata, cu siguranta este important sa ne mentinem calmul. In cazul in care decesul a avut loc in alta tara, atunci ne confruntam cu un proces de repatriere decedati.

Atunci cand se petrece un deces, in primele 24 de ore nu poate incepe procedura de repatriere decedati indiferent de tara in care s-a petrecut decesul.

Constatarea decesului in strainatate?

Constatarea unui deces in oricare tara din Uniunea Europeana, este o procedura care trebuie efectuata de catre un medic desemnat in acest sens dar nu inainte de 15 ore de la data decesului si in nici un caz mai tirziu de 30 de ore.

In conditiile in care decesul are loc intr-un spital, trupul neinsufletit va ramane sub observatie intr-o camera inca cca 2 ore, iar mai apoi va fi transferata la morga.

In cazul in care decesul se petrece acasa, este necesar sa fie anuntat medicul de familie a elibera documentul care sa ateste constatarea decesului. Acest timp este necesar sa fie respectat in cazul unor decese naturale. In cazul unui deces rezultat in urma unui accident, sau cand este vorba despre un alt tip de moarte violenta aceste termene nu mai sunt luate in considerare.

Intrati in contact cu o firma de repatrieri decedati internationala

Contactati doar firme de servicii de repatrieri decedati internationale care au o experienta bogata si care sunt acreditate de autoritatile din tara unde a avut loc decesul. In cazul in care nu cunoaste-ti asemenea firma, cu siguranta puteti contacta cu incredere firma de repatriere-decedati.ro.

Puteti sa cautati in mediul online informatii despre corectitudinea si profesionalismul firmei, iar cei care au optat pentru serviciul de repatriere pentru cineva drag, cu siguranta va vor spune doar cuvinte frumoase despre aceasta firma. Puteti suna si la Consulatul Romaniei din tara unde a avut loc decesul, si cu siguranta prima recomandare va fi firma de repatriere-decedati.ro.

Care este costul documentelor de obtinere a Pasaportului Mortuar?

Firma care va presta serviciul de repatriere decedati, are printre altele de indeplinit si sarcina de intocmire a documentelor necesare repatrierii. Acestea pot sa fie diferite in functie de fiecare tara si pot avea costuri diferite in functie de legislatia teritoriului unde a avut loc decesul.

Pentru a obtine pasaportul mortuar, precum si pentru a obtine documentele premergatoare acestuia, este nevoie de plata unor diferite taxe. Tocmai de aceea, familiile greu incercate trebuie sa intrebe firma de repatrieri care se va ocupa de documente, daca taxele sunt incluse in pretul total al transportului funerar international sau nu.

Altfel familiile greu incercate pot ajunge in situatia de a li se spune un pret mic pentru obtinerea pasaportului mortuar, iar la final sa li se ceara sa achite o suma mult mai mare de bani.

Ce este Pasaportul Mortuar?

Pasaportul mortuar este documentul necesar pentru ca o persoana decedata sa poata fi repatriata in tara de origine, iar acest document trebuie sa insoteasca sicriul pe toata durata transportului. Pasaportul mortuar este eliberat de catre oficiile consulare ale tarii al carui cetatean este persoana decedata, din teritoriul de unde va fi repatriat trupul neinsufletit.

Pasaportul mortuar (in baza conventiilor intre state) este eliberat si de primariile pe raza caruia s-a petrecut decesul.

In momentul in care persoana decedata este dusa la destinatie, prin prezentarea pasaportului mortuar, si al celorlalte documente care fac referire la serviciul de repatriere decedati catre autoritatile din tara de sosire, acestea vor fi folosite pentru obtinerea certificatului de deces romanesc in teritoriul unde se desfasoara inmormintarea efectiva.

Ce sicriu se foloseste pentru procedura de repatriere?

Serviciul de repatriere decedati se poate face numai in sicrie speciale. Acestea sunt sicrie realizate din lemn (trebuie fabricat la anumite standarde de calitate in productie), iar in interiorul acestora se regaseste un alt sicriu din zinc.

Intre cele doua sicrie se regaseste un material textil absorbant care contine un compus chimic si care in cazul unui contact cu lichide se va transforma imediat in gel. In ceea ce priveste interioara a sicriului de zinc, aceasta contine imbracamintea sicriului si este dotata cu un sistem (valvola) a carui scop este acela de a tine o presiune constanta in interiorul sicriului.

Sicriul se poate inchide numai in prezenta agentului de politie mortuara care este de competenta pentru localitatea unde a avut loc decesul.

0 Shares
You May Also Like