Tipuri foarte cunoscute de pietre pretioase si povestea lor

0 Shares
0
0
0

Persoanele fresh sunt in cautare de pietre semipretioase verzi si in acest articol vei putea gasi si astfel de pietre. Iti prezentam cate putin despre fiecare piatra pretioasa importanta.

DIAMANT

Din cele mai vechi timpuri, diamantele au fost admirate si au fost obiecte de cadou. Format la 100 de mile  sub suprafata Pamantului de acum un miliard de ani, diamantele sunt cea mai grea piatra pretioasa a tuturor timpurilor.

Diamantele au o istorie lunga de folclor; dintre care putem amiti povestile care  spun ca diamantele au fost create atunci cand arcurile de fulger au lovit roci, iar altii au spus ca bijuteria avea puteri vindecatoare.

De-a lungul secolelor, diamantele au fost impodobite de femei si barbati si considerate ca darul suprem si un simbol al iubirii vesnice.

Astazi, diamantele sunt inca admirate in intreaga lume. Pana la mijlocul secolului al XX-lea, nu exista un standard prin care sa se poata evalua diamantele.

GIA a creat primul si acum standardul global acceptat pentru descrierea diamantelor: Greutate de culoare, Claritate, Cut si Carat. Astazi, calitatile Diamond 4C sunt metoda universala de evaluare a calitatii oricarui diamant, oriunde in lume.

Gasirea diamantului perfect nu este ceva  usor.

SMARALD

Verdele este culoarea primaverii si a simbolizat mult iubirea si renasterea. Ca bijuterie a lui Venus, a fost, de asemenea, o piatra pentru  fertilitate.

Cleopatra, monarhul furios din Egipt a fost la fel de faimoasa pentru ca a purtat Smarald in timpul ei, asa cum Liz Taylor poarta pentru diamante in epoca noastra. Mumiile vechi egiptene au fost adesea ingropate cu un Smarald sculptat cu simbolul casei din care faceau parte – pe gatul lor, pentru a simboliza tineretea vesnica.

Cu cat culoarea verde este mai adanca si mai vie, cu atat piatra pretioasa este mai valoroasa. Cele mai valoroase si frumoase smaralde prezinta o intensa nuanta albastra, pe langa culoarea lor verde de baza.

Smaraldele, printre cele mai rare  pietre, sunt aproape intotdeauna gasite cu semne din procesul de formare, cunoscute ca incluziuni. Unele incluziuni sunt asteptate si nu diminueaza valoarea pietrei la fel de mult ca in cazul altor pietre pretioase.

CRISTALELE IN CULORI FANCY

Fancy sunt adevarate miracole ale naturii. Conditiile geologice necesare pentru a crea aceste culori sunt rare, facandu-le limitate si foarte apreciate. Ele vin in trandafiriU si albastru pal, galben stralucitor, portocalIU, verde, rosii si culori DE maro, cum ar fi cognacul si sampania.

Diamantele de culoare fantezie sunt evaluate prin intensitatea lor de culoare, spre deosebire de diamantele incolore care sunt clasificate pentru puritatea si stralucirea lor. Nuantele care sunt profunde si distincte in culoare sunt evaluate mai mult decat nuantele luminoase sau palide.

GIA descrie culoarea in ceea ce priveste nuanta, tonul si saturatia. Hue se refera la culoarea diamantului, tonul se refera la luminozitatea sau intunericul culorii, iar saturatia se refera la profunzimea culorii.

Folosind conditii de vizualizare si comparatii de culoare foarte controlate, un grader de culori fantezie selecteaza una dintre cele 27 de nuante, apoi descrie tonul si saturatia cu termeni precum “Fancy Light”, “Fancy Intense” si “Fancy Vivid.” Acest sistem color a fost dezvoltat de GIA si este utilizat in intreaga lume.

0 Shares
You May Also Like