Ce este termocuverta?

0 Shares
0
0
0

Termocuverta, se foloseste pentru impachetari cu termosudatie, si este un aparat care poate fi achizitionat de la furnizorii care vand termocuverta. Acest aparat este utilizat in scopuri in general estetice, insa exista si situatii in care termocuverta se foloseste si in scopuri medicale, dat fiind faptul ca ea creaza un efect de sauna datorita razelor de infrarosu cu care este dotata (de la 20 la 50° C).

Referitor la termocuverta trebuie specificat ca permite in acest fel sudatia, schimburile celulare, ameliorarea circulatiei sanguine, dilatarea vaselor de sange si nu in ultimul rand, reoxigenarea tisulara. Muschii sunt astfel tonifiati, in timp ce corpul devine subtiat si relaxat.

Termosudatia se realizeaza dat fiind faptul ca temperatura corpului creste pana in momentul producerii transpiratiei. Termocuverta elibereaza corpul de toti acei factori care l-ar putea ingreuna, iar aici discutam despre toxine, despre grasime si apa, iar avantajele unui astfel de tratament devin considerabile.

Principalul scop al termosudatiei este reprezentat in mod deosebit de pierderea kilogramelor datorita eliminarii cu blandete si fara efort fizic a tot ceea ce constituie exces, iar aici putem da drept exemplu toxinele; iar mai pe intelesul tuturor, tot ceea ce trebuie este necesar sa fie eliminat din organism pentru a putea pierde din greutate. Aceasta eliminare se poate realiza prin transpiratie, iar sudatia este potentata de termocuverta. In momentul in care organismul este eliberat de aceste excese, schimburile celulare si circulatia sangelui sunt imbunatatite.

Sedintele de termosudatie cu termocuverta se desfasoara de regula in centrele de ingrijire estetica. Este posibil insa ca aceste sedinde sa se desfasoare si acasa, dat fiind faptul ca in cazul acestui tratament contraindicatiile sunt aproape inexistente.

Durata unei sedinte de tratament este variabila de la un pacient la altul, si poate dura de la 20 pana la 60 de minute. Un amanunt foarte important de luat in continuare este ca de preferat ar fi ca sedintele sa aiba loc dimineata. Timp de aproximativ 45 de minute, persoanele care urmeaza acest tratament nu trebuie decat sa se instaleze confortabil sub patura si sa se destinda.

Un alt detaliu foarte important de mentionat este faptul ca pe piata se gasesc doua categorii de termocuverte folosite pentru slabit. Exista asadar acea termocuverta care se foloseste la domiciliu si care este dotata cu o telecomanda de control, astfel ca pentru impachetare este necesara doar acoperirea pana la gat. Aceasta telecomanda permite pornirea sistemului, controlul temperaturii si oprirea sistemului.

Exista si o a doua categorie de termocuverte, iar aici discutam despre ceele destinate profesionistilor, care sunt mult mai complexe.

Aceaste termocuverte sunt cele care implica functii magnetism, infrarosu si presoterapie, combinatie care permite, chiar si tonifierea muschilor.

Un amanunt important de precizat este faptul ca persoanele care isi doresc sa urmeze un astfel de tratament ar trebui ca mai intai de toate sa ceara sfatul medicului, si sa urmeze chiar si un control medical amanuntit.

Desi acest tratament nu are contraindicatii, este important totusi ca persoanele care au de gand sa il urmeze, sa fie consultate sau sa ceara sfatul medicului inainte.

0 Shares
You May Also Like