Mormintele in antichitate

0 Shares
0
0
0

In acest articol o firma de repatriere decedati Germania ne prezinta modul in care vedeau populatiile din antichitate existenta si utilizarea mormintelor.

MORMINTELE DOMNITORILOR MAYASI

Mormintele domnitorilor mayasi au fost construite in acelasi mod ca si cele ale regilor altor culturi prin faptul ca au fost opulentE atat in stil, cat si in structura si au fost umplute cu toate necesitatile pe care le-ar putea cere in viata de apoi.

Zidurile mormantului regelui K’inich Janaab Pakal de la Palenque (603-683 CE) au fost impodobite cu imagini ale tranzitiei lui Pakal de la viata pamanteana la taramul zeilor si  acesta a fost ingropat intr-un sarcofag sculptat elaborat care reflecta aceeasi tema .

Desi unii au sustinut ca sculpturile il descriu pe Pakal ca pe o racheta si sunt, prin urmare, dovada interactiunii stravechi dintre extrateresti si civilizatia Maya, aceasta teorie nu este considerata sustinuta de comunitatea stiintifica. Sculptura de pe sarcofagul care pare a fi o racheta este recunoscuta de carturari ca Copacul Vietii pe care Pakal il urca in paradis. Regele Pakal, ca si alti conducatori, a primit un mormant vrednic de statura si realizarile sale  si se crede ca a fost construit de supusii sai care l-au considerat vrednic de onoarea aceasta.

Mormantul primului imparat al Chinei a inceput totusi inainte de moartea sa si a fost construit prin munca fortata a muncitorilor din toate provinciile din tara.

CUVINTE CHINEZE SI MAUSOLEUL SHI HUANGTI

Mormantul lui Shi Huangti din China cuprindea peste 8.000 de razboinici din terra cotta, armele, carurile si caii, astfel incat imparatul avea o armata permanenta la comanda sa in viata de apoi. Acest mormant, care se ridica la o inaltime de 43 de metri, a fost descoperit pentru prima oara in 1974 in orasul Xi’an si nu a fost inca excavat din cauza fricii de diferitele capcane pe care Shi Huangti se presupune ca le-a conceput pentru a proteja comoara vasta cu care a fost ingropat.

Peste 700.000 de muncitori au fost angajati pentru a construi mormantul care trebuia sa simbolizeze lumea peste care domnea Shi Huangti si ar continua sa domneasca in viata de dupa moarte. Alte morminte din China, care nu sunt atat de mari  reflecta de asemenea credinta ca decedatul va continua sa existe intr-o anumita forma intr-un alt mediu si ar putea continua sa exercite o influenta asupra celor vii, pentru bine sau pentru influente nefericite, si de aceea ramasitele  au fost respectate si memoria lor a continuat sa fie onorata.

MORMINTE  IN GRECIA

In Grecia, mormintele celor bogati au fost strans legate, arhitectural, de mausoleul modern, prin faptul ca existau adesea decoratiuni ornamentate cu pietre care adaposteau mortii.

Pe masura ce grecii credeau ca amintirea mortilor era necesara pentru continuarea existentei spiritului in viata de apoi, mormintele grecesti au imaginat frecvent defunctul intr-un moment obisnuit din viata (cum ar fi adunarea la cina, bucurandu-se de compania prietenilor sau a familiei) pentru a reaminti celor care traiesc acea persoana in viata.

Grecii au comemorat aniversarea mortii unei persoane dragi, vizitand mormantul lor si vorbind cu ea, asigurandu-o intotdeauna ca se roaga pentru ea. In Atena, sub Acropole, mormintele cetatenilor obisnuiti descriu aceleasi scene ca si cele ale celor mai bogati.

0 Shares
You May Also Like