HTC 10 – primele impresii

0 Shares
0
0
0

Conferinta anuala globala Mobile World Congress, a fost intotdeauna scena preferata a jucatorilor de pe piata Android, fie ei mici sau mari, constituind o adevarata rampa de lansare pentru smartphone-urile flagship. Cele mai bune si ieftine huse telefoane, pot fi gasite intrand pe AccesoriiGsm.ro!

In acest an, HTC a decis sa schimbe putin lucrurile, neparticipand la Mobile World Congress, ci oferind in schimb, o conferinta deschisa publicului, in luna Aprilie.

Compania a vrut sa se asigure ca toate detaliile sunt la locul lor si ca HTC 10 se va lansa la timp, in India. Am avut ocazia sa ne “jucam” putin cu telefonul si iata primele noastre impresii despre acest gadget:[adsenseyu1]

Htc a conceput device-ul cu un design full-metal, unul asemanator cu cel al originalului “One”, imbunatatind-ul pe alocuri. Din punct de vedere al feel-ului, Htc 10 nu este cu mult diferit fata de flagship-urile precedente.

Ecranul este unul de 5.2 inch, marginile sunt inguste iar spatele este unul curbat, ceea ce face ca acest device sa se simta foarte bine, atunci cand este tinut in mana. Din punct de vedere estetic, nu avem nimic de reprosat, telefonul arata si se simte foarte bine.

Am apreciat totodata si atentia pe care cei de la HTC au acordat-o detaliilor, mai ales daca ne gandim la amplasarea butonului de power si la modul cum este acesta incastrat in carcasa, diferentiindu-se clar fata de butoanele de volum. Telefonul nu este unul prea greu, dar nici cel mai usor pe care il puteti gasi.

Am putea spune ca greutatea este una medie si nu deranjeaza deloc atunci cand il manevrati, cand faceti poze, etc. Butonul Home este similar cu ceea ce am putut observa si pe HTC One A9, cu doar un spatiu care iese in evidenta (ce adaposteste senzorul de amprenta), imitand pe cat posibil un buton fizic. Acest buton functioneaza foarte bine, la fel cum o fac si butoanele capacitive de pe cealalta parte a carcasei.

[adsenseyu1]

HTC 10 functioneza cu sistemul de operare Android Marshmallow, combinat cu interfata grafica Sense UI. Telefonul folosit de noi, a fost fara doar si poate un pre-release (varianta pre-sale a developerilor), asa ca vom fi rezervati inca, in a emite judecati de opinie prea drastice.

Anumite implementari pentru varianta finala, ar putea sa se schimbe. Astea fiind spuse, interfata ni s-a parut a fi foarte comoda, foarte rapida in timpii de raspuns, chiar daca design-ul acesteia este mai degraba unul minimalist, cel putin in ceea ce priveste icoanele de pe ecran si meniul sistemului. HTC 10 are un procesor Qualcomm Snapdragon 820 SoC.

Camera de pe acest nou flagship, are o stabilizare optica de inalta performanta si nu doar pentru senzorul celei principale (de pe spate), dar si pentru senzorul camerei frontale, facilitate care nu este prezenta si la alte flagship-uri ale competitiei. Unii ar putea numi asta “overkill” adica prea mult, dar multi pasionati ai fotografiei sau ai selfie-urilor, vor aprecia cu siguranta aceste noi facilitati introduse de catre cei de la HTC.

0 Shares
You May Also Like