Instalatiile de Craciun si istoria lor

0 Shares
0
0
0

In fiecare an, decorarea de Craciun este cea mai provocare, inclusiv cand vine vorba de alegerea ornamentelor, de la globuri si beteala la cele mai frumoase instalatii de Craciun.

Exista foarte multe modele de luminite de Craciun, iar prima aparitie a acestora a fost in anul 1882, atunci cand Edward Johnson si-a pus in pom peste 80 de beculete rosii, albe si albastre, pe care acesta le conectase separat.

Ulterior, prima aparatie a acestor luminite ,,magice” la Casa Alba dateaza din anul 1895, cand presedintele din vremea aceea, Grover Cleveland a adus la viata acest trend, invaluind totul in lumini colorate. Datorita acestui fapt companiile au inceput sa produca si sa comercializeze aceste produse.

Desi existau, instalatiile de Craciun erau extrem de costisitoare si erau considerate un lux de catre cetatenii de rand, pana cand Albert Sadacca, in urma unui incediu produs de lumanarile pe care oamenii le puneau in brazi, a decis sa faca ceva pentru ca orice familie sa-si poate permita o instalatie de brad. Astfel, Albert, un copil de doar 15 ani a reusit sa isi convinga parintii sa-si faca singur luminitele de Craciun.

A rezultat ca ideea a fost buna si nu peste putin timp au inceput sa si vanda aceste instalatii si au pus bazele la ,,NOMA Electric Company” care facea instalatii de pom.

In ziua de astazi, toata lumea are acces la o instalatie de pom, si datorita lui Albert poate exista in orice casa de sarbatori, fiind disponibila intr-o gama larga de modele,forme si culori.

0 Shares
You May Also Like