Hardware si software Samsung in reparatii

0 Shares
0
0
0

Reparatiile in service-urile autorizate Samsung sunt de foarte buna calitate si acopera toata gama larga de componente.

Reparatiile de hardware Samsung sunt foarte importante, pentru ca unele componente se pot uza si in timpul garantiei, daca nu sunt folosite cu multa grija. Schimbarea display-ului si totodata a mufei de incarcare reprezinta operatiuni care sunt realizate chiar si pe perioada de garantie.

O alta problema a unui telefon Samsung o pot reprezenta butoanele laterale sau butonul Power care datorita folosirii lor indelungate nu vor mai putea face contactul corespunzator.

O problema destul de intalnita in service-uri o reprezinta schimbarea acumulatorului. Datorita faptului ca acesta este uneori incarcat necorespunzator, acesta poate sa se supraincalzeasca ducand chiar la o asa zisa prajire a acestuia.

Schimbarea acumulatorului este foarte simpla, dar totusi trebuie tinut cont de calitatea inlocuitorului. Exista pe piata diferiti acumulatori care nu sunt produsi de producator si pot fi de slaba calitate. De asemenea, carcasa poate avea mult de suferit, tinand cont ca aceasta este printre componentele cele mai expuse.

Inlocuirea acesteia nu este foarte scumpa, bineinteles depinzand de modelul telefonului Samsung si este relativ usor de realizat. Inlocuirea microfonului, a difuzorului si a mufei pentru casti sunt reparatii Samsung recomandate a fi efectuate doar intr-un service autorizat, astfel riscand deteriorarea telefonului sau pierderea garantiei.

Important de retinut: curatarea de praf si lichide nu este o operatiune simpla si implica folosirea unor unelte cu o finete mare. Deci cei care aveti aceasta problema ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a realiza aceasta operatiune pe cont propriu.

Bineinteles ca si partea de software are aceeasi importanta, ca si cea hardware si de aceea se recomanda apelarea tot la un service autorizat Samsung. Si in cazul software pot aparea diverse probleme cum ar fi:
• Necesitatea decodarii prin rootare care se efectueaza pe cablu.
• Rescrierea softului sau updatarea sa, aceasta operatiune neimplicand decodare, realizandu-se doar cand telefonul se blocheaza, se restarteaza aleator zilnic, bateria se descarca foarte rapid, reteaua Gsm sau Wi-Fi nu mai este disponibila sau se blocheaza, sau se doreste upgrade de soft.
•  O alta problema intalnita la telefoanele Samsung ca si la alte branduri este necesitatea inlocuirii touchscreen-ului, geamului, touch-ului, sticlei de protectie.

La telefoanele si smartphone-urile Samsung exista 2 metode de a schimba geamul laminat:
–    Prima metoda este de a inlocui sticla, geamul sau touch-ul cu un gel optic special, acesta fiind intarit cu o lampa cu ultraviolete, ducand la disparitia spatiului gol dintre display si touch.
–    A doua metoda este inlocuirea touch-ului, geamului, sau sticlei cu o folie dublu adeziva care lipeste perfect cele doua parti, respectiv sticla si display-ul, ducand la disparitia spatiului gol dintre ele. Acest procedeu este folosit si de producator la fabricarea telefonului. Recomandarea producatorului Samsung este ca inlocuirea geamului la orice model sa se efectueze numai cu aceasta folie dublu adeziva, chiar daca pretul este ceva mai ridicat.

De cele mai multe ori clientul alege sa faca economie la reparatia unui display in detrimentul calitatii acesteia, negandindu-se pe moment la consecintele care vor decurge de aici.

0 Shares
You May Also Like