Care sunt cele mai catuate instalatii luminoase?

Care sunt cele mai catuate instalatii luminoase?

0 Shares
0
0
0

De Craciun, cand sarbatorim Nasterea Domnului (25 Decembrie), care este cea mai importanta sarbatoare crestina, cu siguranta fiecare dorim sa avem casele cat mai frumos decorate.

Este cat se poate de firesc acest lucru, iar decorarea caselor si impodobirea bradului de Craciun nu se respecta doar in Romania, ci in toate tarile lumii. De aceea, vom aborda acest subiect in cele ce urmeaza, vom vedea ce cumparaturi fac romanii pentru a-si decora locuintele, si nu numai.

Bradul de Craciun

Nu cred ca exista persoana care sa nu fie constienta de faptul ca de Craciun, bradul frumos impodobit reprezinta atractia fiecarei locuinte. Fiecare casa are un brad frumos impodobit de Craciun.

Unii oameni inca pastreaza traditia si impodobesc in fiecare an de Craciun cate un brad natural, in timp ce altii aleg sa impodobeasca un brad artificial. Dat fiind insa faptul ca brazii artificiali vin la pachet cu multe avantaje, sunt preferati din ce in ce mai mult celor naturali.

In plus, in afara de faptul ca pot fi utilizati in fiecare an si ca nu mai este nevoie ca oamenii sa cheltuiasca banuti anual, brazii artificiali ajuta la salvarea brazilor naturali. Este important sa protejam natura cat putem de mult. Alegand sa impodobim brazi artificiali, salvam de la taiere brazii naturali. Deci, recomandat ar fi ca fiecare persoana sa aleaga de Craciun sa impodobeasca doar brazi artificiali.

Instalatii de Craciun

Cum ar fi sa avem un brad frumos in casa, cu cele mai frumoase globuri si ghirlande impodobit, dar fara instalatia luminoasa? Cu siguranta nu ar arata asa frumos precum ne dorim. De aceea, trebuie sa ne indreptam atentia spre o instalatie perfecta in functie de bradul ales.

Exista instalatii luminoase care de exemplu contin 300 de leduri, si care pentru brazii naturali sau artificiali care au o inaltime maxia de 2 metri, sunt mai mult decat perfecte. Este important de facut precizarea ca lungimea ideala a cablului de alimentare a instalatiilor luminoase este diferita in functie de priza si brad, dar de obicei aceasta masoara 1.5 metri.

In ceea ce priveste instalatiile de Craciun, trebuie sa facem neaparat precizarea ca exista o multime de modele de instalatii luminoase, si fiecare poate sa alega ceea ce considera ca i se potriveste cel mai bine.

De exemplu, unele persoane aleg sa cumpere instalatii luminoase tip sir, care sunt similare cu instalatiile de Craciun pe care le foloseam cu totii in trecut. Va mai aduceti aminte de acele instalatii care aveau becurile incandescente, si o protectie din material plastic ascutit? Ei bine, acele instalatii au fost inlocuite in ultimii ani, de instaltiile de Craciun care au becuri led, si care sunt deosebit de eficiente.

Dat fiind faptul ca aceste instalatii luminoase consuma mult mai putina energie electrica in comparatie cu instalatiile care au becurile incandescente, este cat se poate de firesc ca fiecare sa isi indrepte atentia spre astfel de instalatii luminoase. Datorita acestora, nu vor fi diferente semnificative (probabil cativa lei in plus la factura) pentru factura de curent electric.

In plus, instalatiile luminoase care au becuri led, vor avea o durata de viata mult mai indelungata in comparatie cu instalatiile care au becuri incandescente. Acesta este un avantaj pe care de regula il au becurile led in comparatie cu cele incandescente (fara a ne referi strict la instalatii).

O asemenea instalatie care are beculete led, are o durata de viata de 50.000 de ore. La un simplu calcul, sa zicem ca impodobiti bradul in data de 5 decembrie, pentru ca Mos Nicolae sa lase cadourile sub brad, si il despodobiti, in data de 7 ianuarie, la o zi dupa boboteaza; daca lasati instalatia cate 12 ore pe zi in priza, avem 34 de zile X 12 ore = 408 ore pe an.

50.000 de ore cat au durata de viata aceste becuri led, impartit la 408 ore pe an, inseamna ca daca sunt bine pastrate si ingrijite instalatiile cu becuri led, acestea au o durata de viata de 122 ani. Practic, daca alegeti o instalatie luminoasa de calitate, o puteti folosi toata viata.

Asadar, acum ca ati vazut cat de mult timp puteti folosi o instalatie cu becuri led, cu siguranta va intrebati si spre ce model de instalatie merita sa va indreptati atentia. Ei bine, pentru impodobirea bradului, alegeti o instalatie tip sir.

Exista insa instalatii luminoase de tip perdea de exemplu spre care va puteti indrepta atentia pentru a va decora exteriorul locuintei. Puteti sa alegeti o astfel de instalatie atunci cand intentionati sa decorati balconul sau terasa, sau chiar stresina casei.

Puteti cauta instalatii de tip tub sau de tip plasa, care sunt ideale tot pentru exterior. De exemplu, stalpii de sustinere sau chiar foisorul din curte pot beneficia de un decor fascinant de Craciun, datorita acestor instalatii luminoase pe care le puteti alege.

0 Shares
You May Also Like