Cum alegem cel mai bun sistem de incalzire prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

Cei care stau la casa intampina de foarte multe ori probleme cu incalzirea podelei. Pentru astfel de probleme, cea mai eficienta solutie este reprezentata de catre asa-numitele distribuitoare incalzire in pardoseala.

Cand vine vorba de incalzirea prin parodoseala, ajungem sa ne intrebam cum putem alege cel mai bun sistem de acest tip. Vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare in momentele care urmeaza.

Cele doua categorii de baza ale sistemelor de incalzire prin pardoseala sunt cele electrice si cele hidraulice. Sistemele radiante de aer sunt si ele disponibile, insa acestea nu sunt la fel de rentabile si rareori sunt folosite in aplicatii rezidentiale. Aspectul cel mai important de luat in considerare in alegerea celui mai bun sistem de incalzire prin pardoseala se refera la cazul in care acesta va fi instalat intr-o structura existenta sau intr-una noua.[adsenseyu1]

Produsele sunt disponibile pentru ambele cereri si sunt folosite tehnici diferite de instalare.Sistemele hidraulice sunt cele mai populare si, totodata, cele mai eficiente din punctul de vedere al costurilor. Acestea produc caldura radianta prin pardoseala.

Apa fierbinte este pompata prin conducte aranjate dupa un model si dispuse sub pardoseala. Reglarea debitului de apa calda este realizata de catre un sistem de pompe, valve si termostate. Sistemele hidraulice pot folosi o varietate de surse de combustibil, cum ar fi gazul, uleiul sau lemnul.

Un sistem electric de incalzire prin pardoseala costa mai mult din punct de vedere al operarii decat un sistem hidraulic. Aceste sisteme radiante sunt mai usor de instalat in spatiile rezidentiale existente. Acestea functioneaza la fel ca o patura electrica, iar avantajul utilizarii unui astfel de sistem este raspunsul rapid. Acesta este, probabil, sistemul cel mai practic de instalat intr-o camera care nu este foarte des utilizata. Multe dintre sistemele electrice sunt prezentate in forma de covorase, care sunt puse sub pardoseala.

[adsenseyu1]

Elementele de incalzire de baza dintr-un sistem de incalzire prin pardoseala sunt fie tuburile, fie cablurile. Tuburile transporta apa calda, iar cablurile transporta caldura electrica. Ambele sisteme sunt usor de instalat in aplicatiile de constructii noi.

Elementele de incalzire poti fi incastrate in beton sau instalate sub pardoseala. Pardoseala poate fi faianta, vinil sau parchet laminat. Parchetul din lemn de esenta tare nu este recomandat in acest scop, deoarece lemnul tinde sa se usuce si sa se crape din cauza caldurii produse. Ambele sisteme pot fi instalate intr-o substanta care retine caldura. Betonul este probabil cea mai buna alegere. Un strat subtire de beton poate fi turnat peste podelele deja existente.

Instalarea sistemului sub placaj este optionala, insa placajul insusi va actiona ca un izolator intre utilizator si sursa de caldura. Placile ceramice si piatra sunt cele mai bune produse de retentie a caldurii pentru pardoselile finisate. Parchetul laminat poate actiona si el ca izolator.Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de distribuitoare incalzire in pardoseala nu ezitati sa intrati pe http://www.shop-einstal.ro.

0 Shares
You May Also Like