Ce inseamna ca telefonul este blocat?

0 Shares
0
0
0

In Marea Britanie de exemplu, din ce in ce mai multe persoane doresc sa-si deblocheze telefoanele, care au fost blocate in retea de catre operator. Daca iti doresti reparatii telefoane prin curier, intra pe ServiceGsm.ro.

Un anumit raport al celor de la uSwitch, a relevat faptul ca numai in Marea Britanie, se cheltuiesc aproximativ 48 de milioane de lire anual, pentru deblocarea telefoanelor mobile. Nu este greu de observat de ce se intampla acest lucru.

Un telefon deblocat nu iti ofera numai avantajul de a introduce orice card SIM doresti (de la orice operator), dar il face si mult mai simplu de vandut sau de facut cadou unui prieten care este abonat al unei alte retele.

Desi telefoanele mobile au inceput sa fie o parte din ce in ce mai importanta a vietii noastre in ultimii 20 de ani, exista o anumita confuzie printre utilizatori, atunci cand vine vorba despre deblocarea telefoanelor, nestiind exact ceea ce presupune acest lucru. Aici, intervenim noi, incercand sa va explicam in acest articol ce inseamna sa-ti deblochezi telefonul mobil.

Ce inseamna ca telefonul este blocat?

Atunci cand un telefon sau smartphone este blocat intr-o anumita retea, acesta va functiona numai in acea retea si nu va recunoaste sim-urile celorlalte retele. De exemplu, daca aveti un telefon cumparat de la Vodafone si este blocat de catre operator, acesta nu va functiona decat in reteaua Vodadone, adica cu sim-uri de la Vodafone.

Totusi, veti fi capabili sa apelati sau sa fiti apelat in orice alta retea, dar nu veti putea schimba sim-ul din telefon, cu un Sim al altui operator. Pentru a afla daca telefonul tau este blocat in retea, trebuie pur si simplu sa scoti simul de la interior si sa introduci unul ce apartine altui operator.

Daca telefonul il va accepta si vei vedea afisat pe ecran logo-ul(numele) operatorului, atunci telefonul nu este blocat. Daca telefonul nu va afisa operatorul, inseamna ca este blocat si nu il poti folosi cu sim-uri de la acel operator, decat daca vei alege sa il deblochezi.

Telefonul meu este blocat. Este legal sa-l deblochez?

Daca vrei sa-ti deblochezi telefonul, ai la dispozitie cateva optiuni. Il poti duce la un service local, independent, care iti va cere in jur de 50 lei pentru serviciul de deblocare sau o poti face singur, folosind un cod, cablu de date (pentru conectarea la un pc) si softul pentru deblocare.

Totusi, pentru a face asta, iti trebuie cateva cunostinte solide despre deblocarea telefoanelor, asa ca nu recomandam sa faci acest lucru, daca nu cunosti foarte bine tot procedeul. Pana inveti cum ai putea s-o faci singur, apeleaza la serviciile unui specialist.

Contrar a ceea ce ar putea crede majoritatea consumatorilor, nu este ilegal deloc sa-ti deblochezi telefonul, apeland la oricare dintre aceste metode. Totusi, in ambele cazuri, poti risca sa pierzi garantia telefonului, mai ales daca a fost cumparat direct de la operatorul de telefonie mobila (in reteaua caruia este blocat).

Cea mai sigura si usoara cale de a debloca un smartphone, este sa faci acest lucru apeland la operator si cerandu-i sa-ti deblocheze telefonul, pentru o anumita suma.

0 Shares
You May Also Like