Ultrasunetele – micromasaj celular

0 Shares
0
0
0

Masajul ultrasonic se realizeaza cu un aparat ultrasunete. Ultrasunetele sunt acele sunete care au o frecventa la nivelul vibratiilor mai mare fata de limita superioara a auzului uman. Ultrasunetele se utilizeaza in mai multe domenii, si printre ele vom mentiona domeniul medical dar si pe cel cosmetic.

Probabila unda din cele mai cunoscute exemple de folosire a ultrasunetelor sunt scanarile prenatale care au rolul de a oferi medicilor informatii foarte importante despre starea bebelusului.
Mai jos urmeaza sa va explicam care este de fapt legatura dintre celulita si ultrasunete pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine toate aceste aspecte.

Celulita se formeaza din celule adipoase care au dimensiuni mari fata de alte celule si care apar sub piele si se grupeaza fiind tinute in loc de fibrele de colagen. Dupa ce numarul si dimensiunile lor cresc, fibrele nu mai pot sa se intinda si grupul de celule va fi proiectat in exterior si va impinge pielea in partea de sus si intr-un mod total neuniform si inestetic si vor genera acel aspect de coaja de portocala.

In general aceste tesuturi sunt foarte bine hranite de toxine si de fluidele in exces, o stare la care va avea o mare contributie si sistemul limfatic sau cel venos. Dupa ce tesutul adipos se grupeaza mai strans circulatia in aceasta zona va fi mereu in scadere pentru ca in zona aceasta vasele sunt strangulate si tocmai de aceea se vor acumula toxinele si corpul nu va mai putea sa consume in mod eficient depozitul de grasime. Vor aparea denivelarile tot mai accentuate ce in timp pot sa se inrautateasca.

Pentru a putea dizloca aceste grupuri de celule si pentru a mari circulatia de sange in zona se va utiliza actiunea mecanica, si miscarile specializate denumite masaj manual. Sunt si aparate speciale ce incearca sa ofere un inlocuitor pentru masajul realizat manual cum ar fi tratamentele bazate pe vacuum . acestea sunt in general dezvoltate pentru a ajuta ca munca terapeutului sa fie mai simpla dar si mai standardizata si pentru ca acesta sa nu mai depuna atat de mult efort.

Motivul pentru care studiile nu pot sa dovedeasca eficienta tratamentului manual este aptul ca el nu e standard si fiecare terapeut va lucra in modul sau si va depune si un efort aparte. In timpul acesta este destul de usor sa faceti studii avand la baza performantele unei masinarii care face exact in acelasi mod tratamentul ori de cate ori este utilizata.

Trebuie sa stiti ca nu exista niciun aparat care sa poata sa depaseasca mana omului care poate sa simta locurile unde este cazul sa se insiste si are tot potentialul sa genereze rezultate mai bune dar care vor depinde de cele mai multe ori de experienta sau de daruirea fiecarui expert sau practicand in domeniu.

Actiunea mecanica se poate induce si prin macro masaj dar si prin masaj cu ultrasunete. Terapia cu ultrasunete foloseste o intensitate redusa si mai multe frecvente inalte. Vibratiile nu au cum sa fie simtite sau auzite si le simtim numai pentru ca genereaza caldura.

0 Shares
You May Also Like