Cum cumparam o chitara?

Cum cumparam o chitara?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cumparati o chitara in general aveti de ales intre chitara acustica si cea clasica. Initial va prezentam cele trei tipuri de chitari: clasica, electrica si acustica. Aceste tipuri difera prin forme, tipul de corzi utilizat si desigur si in functie de tipul de sunet scos.

In general se discuta despre chitari acustice care utilizeaza corzi acustice de metal. Chitara clasica are corpul mai mic, un grif mai lat si corzile utilizate se fac din nylon si din matase. Primele trei sunt facute din nylon si ultimele din matase invelite cu ajutorul unui fir metalic.

Chitarile electrice sunt evidentiate de sunetele modificate cu ajutorul unui sistem care implica efecte.

Un tip foarte special de chitara electrica este de fapt cea semi electrica denumita si electro acustica. Aceasta prezinta cutii cu rezonanta la fel ca si chitara acustica dar are si o doza pentru ca sunetul sa poata fi transmis spre un amplificator de chitara numit si cub.

Tipul de chitara pe care il cumparam este in stransa legatura cu tipul de muzica pe care il cantati. Pentru persoanele care vor sa cante muzica clasica este recomandata o chitara clasica.

Chitarile clasice au si sunetele mai grave si sunetul pe care il scoateti este mai bun pentru tipul acesta de muzica. Tipul acesta de chitara este si cel mai ieftin. Pentru ca majoritatea celor care canta folk utilizeaza aceasta chitara ea poate fi specifica zonei folk.

Cu timpul la aceste tipuri de chitare, pot sa apara si probleme, sunetul nu este la fel cu cel initial, pot sa apara si greutati in executarea unor acorduri, etc.

Pentru a evita acest lucru pot sa se faca ulterior si unele modificari care nu sunt recomandate pentru utilizarea corecta a chitarii.

De exemplu puteti pune sa puneti corzi metalice la chitara acustica este o practica gresita  deoarece chitara va rezista insa pot sa apara si multe modificari de forma, se poate curba griful, se poate curba interior corpul, si pentru tipul acesta de corzi ar trebui sa coboram garda prin pilirea unui material plastic in zona unde trec corzile.

Chitarele acustice sunt chitare foarte bune pentru rock, folk, country sau acustic.  Pentru ca aceasta chitara are corzile joase si griful mai subtire nu apar probleme in momentul in care se executa un acord.

Chitara electrica se utilizeaza foarte des in muzica din prezent. Aceasta se datoreaza si faptului ca se poate conecta si la un procesor pentru a isi modifica sunetul. Chitara acustica este si cel mai scump tip de chitare.

Pentru ca putea canta la chitarele electrice aveti nevoie si de chitara si de cub. Este bine sa fie conectate in acest set si pedalele de procesare sau pedalele multi procesor. Acestea vor modifica sunetul pe car eil scoate chitara. Chitara care nu are procesor scoare un sunet denumit clean guitar. Avand un procesor sunetul acesta este dus spre alte genuri muzicale.

Un element care poate modifica sunetul chitarelor este doza chitarii. O doza este un element care receptioneaza vibratia de la chitara, si o traduc in semnal de tip electric.

0 Shares
You May Also Like