Cel mai bun televizor

0 Shares
0
0
0

Cand se gandesc la achizitionarea celui mai bun televizor, cei mai multi oameni au in minte urmatoarele doua lucruri:

– cat de mare este diagonala?
– cat costa?

Pentru multi dintre noi cumpararea unui televizor se rezuma doar la aceste doua lucruri. Ne dorim un televizor cat mai mare care sa se incadreze in maxim de bani pe care putem sa-i cheltuim in acel moment. Dar daca doriti cu adevarat sa investiti intr-un televizor bun, care sa se potriveasca cel mai bine stilului si nevoilor dumneavoastra, este nevoie sa acordati putin timp planificarii, informatii si studierii pietei.

Mai exact, trebuie sa va doriti sa intelegeti mai bine ce inseamna cel mai bun televizor, ce poate sa faca acesta, de unde provin diferentele atat de mari intre diverse modele, daca exista branduri mai bune decat altele etc.

Ca in cazul tuturor electronicelor, exista un nivel profund de complexitate e care majoritatea dintre noi nu putem spera sa-l intelegem pe deplin vreodata. Sigur mai sunt si persoane care nici macar nu isi doresc sa afle mai mult.

Ceea ce conteaza cu adevarat cand vreti sa cumparati un televizor este modul in care veti utiliza la final produsul respectiv. Prin urmare, vom discuta in cele ce urmeaza despre cateva aspecte importante in materie de televizoare pentru a va familiariza cu ceea ce presupune achizitionarea celui mai bun televizor.

Tipurile de display

Unul dintre primele lucruri pe care doriti sa le faceti pentru a restrange cautarile este sa va dati seama ce tip de televizor doriti. Exista televizoare LCD, LED, OLED si plasme TV. Dintre acestea puteti sa alegeti.

Televizoare plasma
Daca vreti un televizor relativ mare si vreti sa va concentrati pe vizionare de filme de cea mai buna calitate, atunci un televizor cu plasma ar putea fi bun pentru dumneavoastra. Aceste plasme tind sa aiba o calitate excelenta a culorii si un raport de contrast ridicat, ceea ce inseamna o imagine frumoasa.

In plus, plasmele vin cu unghiuri largi de vizionare, astfel incat este mai usor pentru multe persoane sa se adune in jurul ecranului si sa vada imagini clare indiferent de locul in care stau (fara distorsiuni de culoare). Totusi plasmele nu sunt cele mai stralucitoare televizoare, astfel incat lumina ambientala poate deveni o problema pentru ele.

Televizoare LCD

Reprezinta cea mai ieftina optiune in materie de televizoare. Ecranele cu cristale lichide sunt eficiente din punct de vedere energetic si in general au culori bune. Pentru o simpla utilizare, probabil vor fi pe placul dumneavoastra.

Insa daca incercati sa jucati ceva mai avansat veti vedea diferenta dintre un televizor bun si unul slab. Apoi televizoarele LCD tind sa aiba unghiuri de vizibilitate foarte limitate, astfel incat cel care sta in partea laterala a displayului va avea dificultati in vizionarea imaginilor derulate.

Televizoarele LED

Televizoarele LED sunt de fapt niste televizoare LCD care utilizeaza LED-uri ca lumina de fundal pentru cristalele lichide de pe ecran. In general au un contrast mai bun si sunt mai putin consumatoare de energie comparativ cu televizoarele LCD si plasmele. Din pacate, televizoarele LED sunt mai scumpe, dar daca va doriti cel mai bun televizor exista mai sanse sa-l gasiti in acesta categorie.

Televizoare OLED

Televizoarele cu diode organice, cum sunt numite OLED-urile folosesc lumini LED colorate pentru a crea imaginea. Au un consum energetic mic, dar nu atat de mult ca televizoarele LED. Creaza imagini de foare buna calitate si clare astfel ca ar putea fi cele mai bune televizoare pentru cei care obisnuiesc sa petreaca mult timp la tv, atunci cand stralucirea ar putea fi o problema.

Apoi, au rapoarte de contrast inalt, deoarece pixelii negri nu vor emite nicio lumina, ceea ce creaza imagini vizuale cinematografice. Din pacate, ecranele OLED sunt costisitoare de produs, ceea ce inseamna ca trebuie sa platiti mai mult.

0 Shares
You May Also Like