Ce culoare trebuie sa aiba fotoliul/canapeaua?

0 Shares
0
0
0

Alegerea potrivita a unei canapele noi sau a unui fotoliu puf copii nou nu este deloc simpla. Este necesar sa se tina cont de un milion de factori precum confortul, textura tesaturii, dimensiunea, stilul care se potriveste cu restul mobilierului si diferite alte aspecte pentru ca in final sa fie ales un fotoliu puf copii potrivit, sau canapeaua ideala.

Printre toti acesti factori exista si alegerea culorii celui mai important element al mobilierului casei noastre. Poate ca acesta este unul dintre aspectele care ne preocupa cel mai mult, deoarece rezistenta vizuala a culorii este foarte importanta si va determina, intr-o mare masura, mediul zonei in care vom aseza canapeaua sau fotoliul.

In cazul in care vi se pare o misiune deosebit de dificila aceea de a alege canapeaua sau fotoliul perfect, vrem sa va simplificam viata si de aceea astazi dorim sa va oferim un mic ghid despre importanta culorii si modul in care aceasta ne afecteaza.

Vorbim despre cromoterapie, o pseudoscienta ale carei origini dateaza din secolul al X-lea si care se bazeaza pe afirmatia ca in culoare este posibil sa se identifice un simptom observabil al unei stari sufletesti.

Doriti sa aflati mai multe despre terapia culorilor si sensul terapeutic al fiecarei culori? Daca raspunsul este da, cititi in continuare acest articol pana la final.

Albastru

Sa incepem cu albastru. O culoare relaxanta care ajuta la curatarea mintii. Este rece si senin, asa ca, in conformitate cu cromoterapia, este culoarea ideala pentru a combate stresul si insomnia. O culoare perfecta daca trebuie sa respirati calm atunci cand va intindeti pe canapea dupa o zi lunga.

VERDE

La fel ca albastrul, verdele este considerat o culoare relaxanta si linistita, dar aduce mai multa prospetime dispozitiei noastre. Aceasta culoare ne ofera bucurie, incredere si speranta. Acesta transmite un sentiment de naturalete si puritate, de aceea este excelent pentru mediile din orasele mari ca element de conectare cu natura cea mai salbatica.

ALB

Albul este una dintre culorile tipice ale invelisurilor canapelei sau a unui fotoliu puf copii, mai ales atunci cand nu exista animale sau copii care alearga in jurul sau. Aceasta culoare va poate ajuta sa simtiti puritate, pace si confort.

De aici utilizarea pe scara larga. O acoperire alba, potrivit cromoterapiei, ne va ajuta sa aducem liniste, calm si inocenta in casa noastra. Si acum, cu tehnologiile cele mai noi de curatare, nu veti mai avea niciun risc, pentru ca, cu putina apa, nu exista murdarie care sa reziste!

ROSU

Rosul este o culoare cu o mare putere, asa ca in cromoterapie este folosit pentru a combate gandurile negative, pentru a stimula si a te face sa te simti mai energic. Este o culoare folosita pe scara larga de exemplu in sport. Asadar, daca trebuie sa ai o casa dinamica si sa scapi de pasivitate, o canapea rosie va stimula acest tip de sentimente si stari de spirit.

ROZ (PINK)

Pink sau roz (in functie de cum doriti sa numiti aceasta culoare) pe de alta parte, ajuta la gandirea pozitiva, fara teama si fara restrictii. Este strans legat de iubire si ajuta la depasirea agresiunii si a anxietatii.

Mai mult, este o culoare care este foarte la moda pentru tapiteria fotoliilor. Desi de multe ori in trecut a fost asociata exclusiv cu femeile, restrangandu-le utilizarea la femei, aceasta perceptie s-a schimbat putin, deoarece sensibilitatea nu este in dezacord cu masculinitatea.

VIOLET (MOV)

Conform cromoterapiei, violetul este culoarea intuitiei si spiritualitatii. Ajuta la depasirea problemelor emotionale, cum ar fi furia, frica si nervozitatea. Este o culoare care se potriveste perfect albului, atat pentru gama de culori in sine, cat si pentru amestecul de semnificatii intre cele doua culori. Cu o canapea sau fotoliu violet, veti putea aduce luminozitate si imaginatie in camera dvs.

GALBEN

Galbenul este culoarea care ajuta la concentrare, deoarece stimuleaza creierul si imbunatateste reflexele. Se spune ca este culoarea perfecta pentru persoanele cu tendinte depresive sau caractere iritabile.

Mai mult, aduce un sentiment de caldura si fericire, deoarece ne aminteste de vara si este o culoare plina de spontaneitate si fericire. Este culoarea perfecta pentru o canapea dintr-un studio sau birou, deoarece ne va trezi creativitatea si va aduce calmul la munca.

Cu toate aceste informatii trebuie doar sa stai pe canapeaua ta veche, sa privesti in jur, sa meditezi la starea ta fizica si emotionala si sa alegi culoarea care te face sa te simti mai confortabil cu noua.

Dupa ce stabilesti culoarea ideala pentru un fotoliu puf adulti sau pentru un fotoliu puf copii, cu siguranta trebuie sa tii cont si de bugetul pe care il ai la dispozitie, dar si de alte aspecte importante.

Nu in ultimul rand, conteaza magazinul din care este aleasa canapeaua sau fotoliul. Cu cat reputatia producatorului este mai mare, cu atat si pretul canapelei sau al fotoliului va fi mai mare.

0 Shares
You May Also Like