5 idei pentru o gradina ingrijita cu timp minim

0 Shares
0
0
0

Multi dintre proprietarii de casa cu gradina au putin timp pentru ingrijirea proprietatii lor, dar pot gasi solutii sa pastreze un aspect placut al acesteia cat mai multe zile, cu cat mai putina munca.

Plante perene pentru colorarea gradinii

Cateva plante cu proprietati medicinale se pot planta si apar an de an in gradina, fiind chiar incantatoare: lavanda, galbenelele, salvia, cimbrisorul, dar si menta.

Pe de alta parte, incepand cu primavara devreme, gradina poate fi impodobita cu flori incantatoare, precum ghiocei, lalele, zambile, lacramioare, a caror bulbi pot ramane in pamant de la un an la altul.

Apoi, gradina va fi ornata cu flori specifice diferitelor momente ale sezonului cald, intre care Hosta, o planta cu frunze verzi si carnoase, poate insoti mult timp alte flori din gradina: bujorii, clopoteii, echinaceea, florile de cristal, garofitele, anemonele de toamna, crizantemele etc.

Arbusti cu flori viu colorate sau parfumate

Din gradina nu pot lipsi liliacul, trandafirii cataratori, brazii sau tuia, care pot forma garduri vii frumoase, care sa dea curtii un aspect ingrijit.

Cea mai spectaculoasa planta care poate impodobi o curte este glicina, o planta cataratoare, cu flori mov, galbene, roz sau albe, care, odata plantata, se va intinde pe gard sau pe cladire.

Mâna Maicii Domnului este un arbust minunat datorita mirosului care este incantator, iar florile persista mult timp pe planta.

Gazon ingrijit si fara buruieni

Semanarea ierbii pentru un gazon reusit se poate face primavara sau toamna, cand ploile asigura suficienta umiditate. Pentru a asigura o oarecare umiditate permanenta, ar trebui presarat un strat de nisip pe pamantul gazonului.

Tunderea gazonului ar trebui sa se faca, in timpul verii, o data pe saptamana sau macar o data la doua saptamani, folosindu-se o masina de tuns iarba sau o motocoasa. Inaltimea ierbii ar trebui sa fie intre 3 si 7 cm, dar iarba trebuie lasata cu 1 cm mai mare in zonele umbrite, unde creste mai lent decat in partile insorite.

Important este ca iarba sa nu fie tunsa daca gazonul este umed, pentru ca iarba s-ar lipi frecvent de masina de tuns, in plus, ar putea ramane urme de roti pe un pamant ud si moale.

0 Shares
You May Also Like