Tu ai idee ce bunuri se pot amaneta?

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet pot sa reprezinte in prezent cea mai eficienta sursa de imprumut pentru toate acele persoane care nu stau foarte bine din punct de vedere financiar, si care au nevoie disperata de bani.

Cu siguranta, ar fi mai indicat ca acele persoane sa solicite ajutor financiar din partea persoanelor cumoscute, insa daca si acestea se afla intr-un impas din punct de vedere financiar, atunci cu siguranta singura solutie viabila mai ramane imprumutul de la o casa de amanet.

In cazul in care si tu te afli intr-o situatie similara, ar cam trebui sa cunosti cateva detalii foarte importante referitor la bunurile care pot sa fie amanetate, si referitor la conditiile in care se pot amaneta aceste bunuri.

In trecut, cel mai des se amanetau bijuteriile din aur alb sau bijuteriile din aur galben, dar se pare ca odata cu trecerea timpului, acest tip de societati au inceput sa isi schimbe strategia sis a ofere imprumuturi de genul amanet electronice.

De exemplu, in cazul in care ai un telefon performant pe care l-ai cumparat recent pentru a te folosi de el, atunci daca mai ai si vechiul smartphone, cu siguranta ai putea sa te gandesti sa il amanetezi, pentru a face rost rapid de banii de care ai nevoie.

Chiar si un televizor LCD ai putea sa amanetezi, mai ales in cazul in care tocmai ce ti-ai cumparat un astfel de dispozitiv mai nou si mai performant. Cu siguranta banii obtinuti in schimbul televizorului ii vei putea folosi in alte scopuri, pentru a-ti rezolva problemele.

Sunt persoane care in momentul in care au nevoie de o suma de bani, aleg sa isi amaneteze chiar si produsele electrocasnice, asa ca daca vei trece pragul unei astfel de societati, si vei vedea ca sunt amanetate cuptoare cu microunde, sau masini de spalat hainele sau orice alt gen de astfel de produse, nu trebuie sa ramai surprins.

Cei care au nevoie de sume foarte mari de bani, pot alege sa isi amaneteze chiar si autoturismul, insa aici lucrurile stau putin mai diferit, pentru ca amanetarea unui autoturism necesita mai multe acte.

Ei bine, acestea fiind spuse, se pot amaneta in zilele noastre aproape toate bunurile de valoare, asa ca oricine are nevoie de bani pe termen scurt, poate apela cu incredere la o casa de amanet.

Mai trebuie precizat faptul ca, indiferent ca discutam despre amanet bijuterii, sau despre amanetarea altor bunuri de valoare, intre societatea comerciala respectiva si client, se va incheia un contract de amanet.

In contractual de amanet respectiv se va mentiona bunul amanetat, se va mentiona suma de bani oferita in schimbul acestuia, insa contractual va contine si alte informatii utile precum dobanda aferenta imprumutului, sau chiar si perioada de zile pe care se va desfasura contractual.

Este foarte important ca oamenii sa fie informati corect inainte de a alege sau nu sa isi amaneteze bunurile, pentru ca foarte multa lume are o impresie gresita despre aceste societati, si refuza din start ideea de a-si amaneta bunurile atunci cand se confrunta cu probleme financiare.

0 Shares
You May Also Like