15 lucruri interesante despre Apple si Steve Jobs

0 Shares
0
0
0

Apple nu are nevoie de nicio introducere, iar produsele sale multumesc numerosi utilizatori din diferite colturi ale lumii.

Odata cu cresterea cererii pentru produse care apartin brandului american, a crescut si oferta de service-uri gsm, astfel incat atunci cand aveti nevoie de inlocuire display iPhone 6 sau de o noua baterie pentru acest smartphone, tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la un astfel de service pentru a va rezolva problema.

Cofondatorul Apple, Steve Jobs, a starnit aprecierea si interesul oamenilor din intreaga lume, datorita inovatiilor pe care le-a adus in lumea informatica. In acest articol va prezentam 15 lucruri interesante despre Steve Jobs si gigantul american la conducerea caruia s-a aflat.[adsenseyu1]

1.   Primul calculator conceput de Apple, numit Apple I, s-a vandut la pretul de 666.666 de dolari.
2. Magazinul Apple situat pe Fifth Avenue din Manhattan, supranumit “Cubul” datorita designului sau unic, este situat in topul cinci al celor mai fotografiate obiective turistice din New York.
3. Exista doar 9 state din Statele Unite ale Americii care nu au magazine Apple. Acestea sunt Idaho, Montana, South Dakota, North Dakota, Alaska, Vermont, West Virginia, Wyoming si Arkansas.
4. Primul slogan Apple este “Byte into an Apple”.
5. Apple.com  se pozitioneaza in topul 50 al celor mai vizitate site-uri din intreaga lume si in top 30 al celor mai vizitate site-uri din Statele Unite.
6. In intreaga lume mai exista aproximativ 50 de calculatoare Apple 1, iar pretul pentru un astfel de calculator porneste de la 50.000 de dolari.
7. Cunoscuta reclama pentru Macintosh din anul 1984 a fost creata de catre Ridley Scott, cel care a regizat filmele Gladiator si Alien.
8. iMac este cel mai vandut calculator din toate timpurile si a fost pus in vanzare in luna august a anului 1998, cu un pret de baza de 1.299 de dolari.
9. iPhone a fost lansat la data de 29 iunie 2007, iar pana la 30 septembrie au fost vandute 1,4 milioane de unitati.  Astfel, revista americana Time a declarat telefonul “inventia anului 2007”.
10. iPod-ul este cel mai vandut gadget din istorie, iar numarul unitatilor vandute din anul 2001, atunci cand a aparut pe piata, este impresionant.

[adsenseyu1]
11. Unul dintre cele mai semnificative momente din istoria Apple a avut loc la data de 24 ianuarie 1984, atunci cand Steve Jobs a prezentat Macintosh, acesta fiind primul computer comercial din lume, cu mouse si interfata grafica.
12. Mac-ul a fost primul calculator care a oferit doar porturi USB si a eliminat astfel unitatea floppy.
13. In anul 2003 Apple a lansat iTunes Stores, pentru a oferi in mod legal muzica pentru descarcare. In prima saptamana iTunes a inregistrat peste un milion de cantece, iar intr-un an numarul vanzarilor a depasit 50 de milioane.
14. In timpul prezentarii produsului iPhone, Steve Jobs a utilizat dispozitivul pentru a suna la Starbucks si a comanda 4.000 de meniuri.
15. Apple a scos spre vanzare un iPod compatibil cu Windows la 9 luni dupa ce a lansat gadgetul.
Acestea sunt cateva dintre lucrurile interesante despre compania americana Apple si momentele importante din istoria acesteia.

0 Shares
You May Also Like