Cum poti tine sub control diabetul?

0 Shares
0
0
0

Diabetul este o boala care continua sa se raspandeasca in intreaga lume. A fi diagnosticat cu aceasta boala poate fi devastator pentru oricine; totusi trebuie sa intelegi ca viata ta nu se incheie aici. In fapt, este posibil sa traiesti o viata normala avand diabet. Citeste articolul de mai jos pentru sugestii excelente pentru a tine sub control diabetul .

In primul rand, este important sa te autoeduci. Este necesar sa cunosti diferentele intre Tipul 1 si Tipul 2 de diabet, si fii sigur ca inveti metodele potrivite de tratament. Trebuie sa cauti de asemenea diferitele riscuri ale diabetului. Desi toate formele de risc te vor speria, este important sa fii atent la ele astfel incat sa le poti preveni utilizand strategii inteligente.

In al doilea rand, asigura-te ca faci vizite regulate la medic. Aceasta persoana iti va furniza cele mai bune sfaturi posibile pentru a trai cu diabetul, prin urmare intotdeauna urmeaza toate recomandarile doctorului. Facand aceasta, poti reduce riscurile de complicatii ale diabetului, care pot deveni grave daca nu faci alegeri intelepte. [adsenseyu1]

In al treilea rand, schimbarea dietei va fi un lucru crucial. Nu poti continua sa consumi o pizza intreaga la o singura masa. Trebuie sa faci schimbari pentru a introduce mai multe fructe, legume, carne slaba, si cereale integrale. Tine minte sa nu omiti carbohidratii. Carbohidratii au o reputatie proasta deoarece cauzeaza obezitatea si diabetul; totusi, problema se afla in tipul de carbohidrati pe care ii consumi. Acestia includ alimentele cu amidon, dulciurile si mancarea procesata. Ar trebui sa limitezi consumul acestora. Carbohidratii de care corpul tau are nevoie includ cereale integrale, mancarea naturala, neprocesata.

In al patrulea rand, este necesar sa introduci rutina unor exercitii fizice in concordanta cu planul dietei pe care o urmezi. Exercitiile regulate te ajuta sa iti mentii greutatea si nivelul zaharului din sange la cote mici, ceea ce te va ajuta sa tii sub control diabetul. Sa nu cazi in capcana de a crede ca poti sari peste dieta doar pentru ca faci miscare. Dieta este cel mai important factor in tratarea diabetului, exercitiile fizice constituie un factor secundar care ar trebui de asemenea sa fie inclus.

In final, ai nevoie de un grup de sprijin. A suferi de diabet este un lucru extrem de dificil pentru a trece singur prin asta. In cele din urma, aceasta boala va schimba complet multe aspecte din viata ta. Avand un sprijin te poate ajuta in lupta cu diabetul. Vorbeste cu prietenii si familia despre lucrurile prin care treci.

[adsenseyu1]

Daca este posibil, vorbeste cu persoane care sufera de aceeasi boala ca si tine. Alte persoane cu diabet iti pot oferi sfaturi excelente deoarece ei au o experienta personala cu aceasta boala. Daca simti ca familia si prietenii nu te sprijina indeajuns, exista forumuri online dedicate diabeticilor. Oricine are nevoie de un sprijin solid, iar acest lucru se aplica si persoanelor care sufera de diabet.

Desi numarul persoanelor care sufera de diabet continua sa creasca, optiunile de tratament se inmultesc si ele. Cu toate ca diabetul este o boala care trebuie luata in serios este posibil sa traiesti o viata normala ca diabetic. Foloseste-te de minunatele sfaturi din acest articol cu scopul de a tine piept diabetului in cel mai sanatos mod.

0 Shares
You May Also Like