Ce defectiuni poate avea masina ta?

0 Shares
0
0
0

Masina ta poate avea numeroase probleme de-a lungul timpului si vei avea nevoie de bani pentru a le remedia. In plus, o asigurare incheiata la Rcautoieftin.ro te poate ajuta sa faci eocnomii de bani si timp.

Acest tip de asigurare se incheie acum in principal pe internet deoarece este mai convenabil atat pentru asiguratorii din domenii, cat si pentur soferii care au nevoie de o asemenea polita de asigurare.

Multe dintre vreparatiile care trebuie facute masinilor pot fi facute de oricine, cu o minima informare si un buget redus. Atunci cand respecti toate etapele intretinerii masinii tale si inlocuiesti la timp consumabilele ei, nu poti avea probleme si vei evita defectiuni mai mari ale acesteia.

Iti vor fi necesare diverse tpuri de instrumente si unelte pe care le vei folosi la executarea acestor operatiuni. Cel mai bine este sa le cumperi chiar tu deoarece aceasta este o investitie foarte buna facuta pe termen lung.

[adsenseyu1]

Un prim pas esential atunci cand incepit o reparatie la o masina este sa te asiguri ca esti in siguranta. Nu trebuie sa incepi nimic daca motorul este cald sau daca abia te-ai intors din oras cu masina. Temperatura lui poate fi foarte ridicata si risti sa ai probleme. Presiunea in interiorul acestuia este inca ridicata, fluidele pot fi si ele fierbinti, iar intreg ansamblu prezinta riscuri destul de mari pentru cei cafre nu cunosc foarte bine partea de meceanica a automobilelor.

Daca optezi sa mergi cu masina la un service auto specializat, trebuie sa stii ca operatiunile executate acolo te pot costa multi bani. E un lucru destul de rar sa gasesti un mecanic auto specializat care sa iti spuna de la inceput cati bani costa reparatia facuta de el si de ce anume vei avea nevoie pentru a o executa, ne referim aici la piesele de schimb. Aceste piese de schimb vor costa mai mult daca le cumperi de la acelasi service auto.

Manopera va adauga un cos suplimentar la factura finala pe care vei fi nevoit sa o platesti. Daca detii o masina cumparat noua, ai garantie pentru anumite piese ale acestei, timp de cativa ani, insa in cazul masinilor mai vechi acest lucru nu e valabil.

[adsenseyu1]

Unele reparatii le poti face chiar tu. Poti inlocui unele consumabile, strange suruburi, poti inlocui uleiul motorului, lichidul de racire sau filtrul de aer. In acest mod, vei plati mult mai putin decat ti-ar lua un mecanic auto specializat in executarea unor astfel de operatiuni comune.

Exista situatii in care nu trebuie sa risti pentur ca problemele ulterioare pot fi foarte grave. Inlocuirea kitului de distributie e una dintre acestea. La fel este si cu bujiile, componentele motorului, rulmentii sau cureaua de transmisie a masinii tale.

Ceea ce mai poti face tu e sa verifici din cand in cand si sa inlocuiesti bateria masinii deoarece ea are durata de viata de cativa ani de zile. Schimbarea ei se face foarte usor si la un pret convenabil, in special atunci cand o vei lasa la schimb pe cea veche pentru una noua.

0 Shares
You May Also Like