Spuma poliuretanica si aplicatiile pentru constructii

0 Shares
0
0
0

Spuma poliuretanica pe baza de spray este un produs conceput din materiale ce produc baloane si expandeaza intr-o suprafata de pana la 280 de ori mai mare decat volumul lichid initial.

Expansiunea o face un material perfect pentru impachetare. De asemenea acest material are proprietati de izolare termica excelente, practic fara nici un fel de inflitrare a aerului.

Spuma pe baza de spray este un material folosit la transportul materialelor sau obiectelor foarte fragile. “Cutiile de protectie” ce se pot construi din spuma poliuretanica sunt izolatori si protectori excelenti ai anumitor obiecte asa cum ar fi sculpturile, vasele ceramice, computere si in general alte aparate electronice, piese de mobilier, etc.

Suprafetele protectoare produse din acest material pot lua aproape orice forma, iar marimea este si ea variabila, asa cum am spus si mai sus, materialul putand sa-si extinda volumul de pana la 280 de ori.

[adsenseyu1]

Aplicatiile pentru constructii.

“Spuma spray” este de asemenea si un termen informal ce se refera la diverse materiale plastice de tip spuma ce sunt folosite in procesele de constructie, pentru asigurarea unei izolari termice avansate si pentru mimimizarea infiltrarilor de aer.

Poliuretanul si poli-isocianuratul sunt 2 tipuri de spuma folosite in astfel de aplicatii. Exista doua tipuri de spray pentru izolatie, open si closed cell (celula deschisa si celula inchisa).

Izolatia de tip open cell poate fi strivita in mana si are o valoare de izolare mai mica decat cea closed cell. Closed
cell-ul este foarte rigid la atingere, nu se frange atunci cand o strangi in palma, fiecare celula de aer fiind complet izolata. In timp ce solutiile de tip closed cell reprezinta o alternativa mai buna, acestea sunt totusi si mult mai scumpe.

Un alt tip de folosire, foarte familiar in tarile din Asia de Sud-Est este aplicarea spumei PUR prin spray-ing la nivelul acoperisului, sub presiune inalta, cu ajutorul unui sistem cu spray (sau spray gun). In urma acestui proces se creaza un strat de spuma foarte puternic dar in acelasi timp si foarte flexibil, cu proprietati foarte bune de izolare.

[adsenseyu1]

Metoda de tip spray, este foarte populara in special in Thailanda si este folosita nu numai la combaterea fenomenelor de scurgere, dar si ca material izolator impotriva caldurii la nivelul acoperisurilor.

Caldura tropicala poate cauza expandarea structurilor de otel, ce sunt foarte des folosite in constructii in acea parte a lumii. Otelul expus la astfel de temperaturi, se contracta si se dilata tot timpul.

Prin acest fenomen, structurile de otel expuse timp indelungat la soare, pot prezenta in timp gauri sau spatii neizolate prin care poate patrunde ploaia, iar acestea sunt umplute de catre constructori cu spuma izolatoare.

Aceasta este foarte apreciata in tarile de la tropice, unde ploaia este prezenta si ea un timp destul de indelungat din an. Ploaia ce patrunde prin cavitatile create de contractia si dilatarea structurilor de otel, poate afecta componentele constructiei de la interior sau instalatia electrica a cladirii respective.

Un acoperis tipic poate fi izolat folosind spuma poliuretanica, la mai putin de jumatate din pretul constructiei unui acoperis nou.

0 Shares
You May Also Like