Hamsa, talismanul care iti aduce noroc si fericire

0 Shares
0
0
0

Hamsa este un simbol despre care se stie si se vorbeste inca din antichitate. Se presupune ca acest simbol aduce noroc, fericire, indeparteaza energiile si gandurile negative, si este in special folosit pentru deochi.

Fiind un simbol atat de popular il intalnim des, fiind purtat ca talisman de argint, la gat, pe bratari, haine sau tatuaje.

De cele mai multe ori cei care achizitioneaza o bijuteriie de argint cu acest simbol, sau hotarasc sa isi faca un tatuaj, nu stiu exact care este adevarata semnificatie a acestui simbol, de unde vine si care ii sunt sensurile atribuite de fiecare cultura in parte.

Acest simbol s-a raspandit repede in toata lumea, motiv pentru care il gasim prezenta pe haine, decoratiuni si bijuterii. Este un simbol „la moda”, de care a auzit multa lume. Insa ce semnifica, pana la urma?[adsenseyu1]

Hamsa reprezinta o mana deschisa, in mijlocul careia se gaseste un ochi, fiind reprezentata in special prin mana dreapta deschisa. Este recunoscut ca simbol sacru in mai multe culturi si religii: in hinduism, budism, crestinism si in cultura islamica.

Este asociat cu divinitatea si este un simbol al manii care scrie tot. In cultura musulmana acesta reprezinta Mana Fatimei, iar in cultura crestina este Mana Fecioarei Maria. Din punct de vedere istoric este considerata o bijuterie traditionala, fiind una din cele mai comune componente ale bijuteriilor din aur si argint.

Cuvantul „hamsa” inseamna cinci. In cultura islamica acest numar are o semnificatie aparte avand numeroase interpretari: pentagrama celor cinci simturi, casatoria, cei cinci stalpi ai Islamului, cele cinci rugaciuni zilnice.

Prezenta ochiului in interiorul palmei reprezinta un simbol al protectiei, acesta fereste purtatorul impotriva deochiului si a energiilor negative. Traditia spune ca „Mana Fatimei” trebuie prinsa deasupra usii femeilor care nasc. In acest fel, ele au o nastere usoara iar copii lor vor fi norocosi. De asemenea, hamsa era folosita si pentru protectia casei, importiva incendiilor.

[adsenseyu1]

Frecvent utilizata in bijuterii, imaginea acestui simbol este recunoscuta la nivel mondial. De aceea, in ceea ce priveste bijuteriile o vom gasi peste tot, ca talisman norocos, ca pandantiv, la cercei sau bratari.

Datorita semnificatiilor pe care acest talisman le are este considerat unul dintre cele mai populare din cate se cunosc. Purtatorul lui se va bucura de noroc, vitalitate, va fi favorizat de energiile benefice ale Universului. De asemenea, se considera ca acest simbol are un efect deosebit de puternic asupra purtatorului mai ales in momentele in care acesta se afla intr-un impas al vietii, la o rascruce de drumuri. Mana Fatimei va feri purtatorul de certuri si energii negative, il va ajuta sa treaca peste obstacole si il va ajuta sa isi schimbe destinul intr-un sens pozitiv. In plus, Mana Hamsa este aducatoare de pace, abundenta, prosperitate, fertilitate, noroc si sanatate.

0 Shares
You May Also Like