Totul despre retetele compensate

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre dumneavoastra stiti ce este o retete compensate si in ce consta aceasta, insa sunt inca multe lucruri de lamurit in privinta acestora, motiv pentru care m- am hotarat sa scriu acest articol. De-a lungul timpului, aceste retete compensate au starnit adevarate controverse printer oamenii de rand, lucru care s-a datorat in special necunoasterii.

In primul rand, vreau sa amintesc faptul ca cei mai multi dintre oameni mergeau la medical de familie si cereau retete compensate ce constau in unele medicamente despre care ei au auzit ca sunt bune.

Iar acest lucru este unul total gresit, caci dupa cum foarte bine siti, tratamentul este stabilit si prescris de catre un medic, nu de catre un pacient. Iar acest lucru ar trebui sa ii faca pe toti foarte atenti, caci medicamentele nu trebuiesc luate dupa ureche, ci numai dupa sfatul medicului.

O alta mare parte a oamenilor nu stiu cum sunt eliberate aceste retete compensate si nu stiu ce sa faca pentru a le obtine. Iar aici vreau sa lamuresc niste lucruri destul de importante, astfel ca va pot spune ca, pentru a beneficia de retete compensate, trebuie sa fiti inscrisi pe listele unui medic de familie.

Insa in cazul in care nu sunteti inscrisi pe listele unui medic de famile, va puteti gasi unul destul de simplu, insa trebuie sa fiti foarte atenti ca acesta sa nu fii depasit numarul limita de pacienti. Urmatorul pas pentru eliberarea de retete compensate consta in programarea la medicul de familie.

Si tocmai aici voiam sa ajung, caci nu veti primi retete compensate decat dupa ce medicul de familie va va pune diagnosticul, iar in urma acestuia, medicul va va prescrie medicamentele compensate, insa numai in cazul in care acestea fac parte din lista. Aceasta lista a medicamentelor compensate se poate gasi la fiecare medic de familie sau chiar si in farmacii, astfel ca puteti verifica oricand doriti.

In cazul in care v-au fost prescrise retete compensate, si doriti sa le eliberati pe acestea, va puteti prezenta la cea mai apropata farmacie. Insa mare atentie, caci nu toate farmaciile elibereaza retete compensate, lucru care nu este unul legal, insa in tara noastra este posibil.

Iar asta nu stiu daca este nepasarea statului sau a farmaciilor, pentru ca uneori acestia dau vina unul pe celalalt. Astfel ca, daca doriti sa fiti siguri ca veti reusi sa luati medicamentele compensate pe care vi le- a prescris medicul de familie, de la o farmacie, este neaparat necesar sa mergeti la una dintre lanturile mari de farmacii din tara noastra.

Iar facand acest lucru, cu siguranta veti putea sa va eliberati retetele compensate intr- un timp scurt si fara sa aveti foarte mari probleme.

0 Shares
You May Also Like