Alegerea tipului potrivit de nuca de cocos va poate ajuta sa obtineti cele mai multe beneficii posibile pentru sanatate. Nu exista nicio diferenta nutritionala reala intre nuca de cocos maruntita si fulgii de nuca de cocos, pentru sunt ambele obtinute prin acelasi proces, dar nuca de cocos este sub forma unor bucati mai mari, in timp ce fulgii au dimensiuni reduse.
Efecte potentiale asupra sanatatii
O preocupare potentiala in ceea ce priveste fulgii de nuca de cocos, este continutul ridicat de grasimi, in special cantitatea mare de grasimi saturate pe care le contin. Fiecare portie de 30 de grame de fulgi de nuca de cocos are aproximativ 18 grame de grasime, inclusiv 16 grame de grasimi saturate sau 80% din DV pentru grasimi saturate.
Grasimea saturata a fost legata de mult timp de cresterea riscului de colesterol si de boli de inima. Cu toate acestea, tipul de grasimi saturate gasite in nuca de cocos, numita acid lauric, este diferit de cel gasit la produsele animale si poate sa nu aiba aceleasi efecte adverse.
Acidul lauric pare sa creasca in principal colesterolul „bun” in loc de colesterolul „rau”, ceea ce il diferentiaza de multe alte tipuri de grasimi saturate.
Alte beneficii ale consumului fulgilor de nuca de cocos:
- Poate stabiliza glicemia. Acest fruct va poate scadea glicemia in post si va poate modifica bacteriile intestinale pentru a ajuta la controlul zaharului din sange.
- Poate imbunatati imunitatea. Manganul si antioxidantii din fulgii de nuca de cocos pot ajuta la stimularea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei. MCT-urile acestui fruct pot avea de asemenea, proprietati antivirale, antifungice si de suprimare a tumorilor.
- Poate avea beneficii pentru creier. MCT-urile din nuca de cocos furnizeaza o sursa alternativa de combustibil pentru glucoza, care poate ajuta persoanele cu memoria afectata sau functia creierului, cum ar fi cele cu boala Alzheimer.
Asadar, acestea sunt doar cateva exemple de efecte pozitive pe care consumul de fulgi de nuca de cocos il poate avea pentru sanatatea dvs. Puteti alege sa includeti fulgii de cocos in dieta, intrpun produs cu adevarat delicios.
Alegeti ovaz cu merisoare si cocos (fulgi de nuca de cocos) de la Ohvaz, si bucurati-va de aroma delicioasa a merisoarelor, si de aroma savuroasa si exotica a cocosului. Alegeti un astfel de produs care poate fi ideal pentru micul dejun.
In plus, alegand ovaz cu merisoare si cocos, va puteti bucura si de cele mai importante beneficii pentru sanatate ale consumului de ovaz, care nu sunt deloc de neglijat.
Ovazul este bogat in carbohidrati si fibre, dar si mai bogat in proteine si grasimi decat majoritatea altor boabe. Sunt foarte bogate boabele de ovaz in multe vitamine si minerale.
Un alt motiv datorita caruia este recomandat sa optati pentru ovaz cu merisoare si cocos, tot in ceea ce priveste ovazul, este acela ca are in compozitie numerosi antioxidanti puternici, inclusiv avenantramide. Acesti compusi pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale si pot oferi alte beneficii.
Ovazul este bogat in fibra solubila beta-glucan, care are numeroase beneficii. Acesta ajuta la reducerea nivelului de colesterol si a zaharului din sange, promoveaza bacteriile intestinale sanatoase si creste sentimentele de plinatate. In plus, poate scadea riscul bolilor de inima prin reducerea colesterolului total si a LDL si prin protejarea colesterolului LDL de oxidare.
Asadar, dupa cum se poate vedea, atat fulgii de nuca de cocos, cat si ovazul vin la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate, luate separat.
Alegeti sa mancati dimineata la micul dejun, sau oricand doriti pe parcursul zilei ovaz cu merisoare si cocos, si bucurati-va de aceste beneficii, plus de aroma delicioasa a merisoarelor.