Ce este estetica dentara?

Ce este estetica dentara?

0 Shares
0
0
0

Se spune ca zambetul este unul dintre cele mai frumoase accesorii ale unei persoane, insa din pacate vedem din ce in ce mai putine persoane care zambesc. Foarte multe persoane evita sa mai zambeasca pentru ca nu sunt mandre de dantura lor, motiv pentru care iau in calcul estetica dentara. Estetica dentara, numita si stomatologie estetica, este o arta combinata cu stiinta.

Include toate manipularile si instrumentele disponibile pentru medicii stomatologi pentru a imbunatati aspectul zambetelor pacientilor lor, cum ar fi furnirurile, coroanele dentare si albirea dintilor. Pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile, trebuie luate in considerare caracteristicile faciale pentru a armoniza zambetul cu restul fetei.

Un zambet estetic este un zambet cu cat mai putine defecte. Satisfactia unei persoane fata de zambetul ei depinde de mai multe caracteristici: dintii trebuie sa fie cat mai drepti si albi. Dimensiunea si forma lor trebuie sa se potriveasca perfect, precum si dimensiunea si forma fetei joaca un rol important. Descoperiti estetica zambetului si a ortodontiei.

Doar o mana de oameni norocosi se poate lauda sa aiba un zambet estetic, fara a fi nevoie de stomatologie cosmetica. Cu toate acestea, exista speranta! Cu o echipa buna de specialisti in sanatate orala si o investitie de timp si bani, aproape orice defect poate fi acum rezolvat.

COROANE

Coroanele dentare artificiale fac parte din familia protezelor partiale fixe. Coroanele sunt utilizate in stomatologia cosmetica pentru a acoperi dintii deteriorati, devitalizati (morti) sau cu un grad ridicat de degradare, care nu mai au suficienta structura de dinti sanatoasa pentru a putea face o noua umplere.

Coroanele pot consolida si infrumuseta acesti dinti, mai ales daca mai multe dintre suprafetele lor trebuie reconstruite. Coroana artificiala poate fi vazuta ca un fel de capac care este cimentat peste un dinte natural.

Acestea sunt indicate cand este inca posibila salvarea dintilor care sunt grav deteriorati, cum ar fi in cazul in care pulpa dentara nu este afectata si poate fi luat in considerare tratamentul canalului radacinilor. Prin urmare, radacina dentara trebuie sa poata fi luata in considerare pentru instalarea unei coroane.

Uneori este necesara fabricarea si instalarea unui pivot care este ancorat in radacina unui dinte inainte de a putea fi instalata o coroana. Un pivot este necesar daca structura naturala a dintilor este distrusa dupa tratamentul canalului radacinilor, deoarece este singurul care poate oferi un sprijin bun coroanei.

Ca si furnirurile, coroanele artificiale pot corecta, de asemenea, mai multe defecte dentare minore. Sunt utilizate in mai multe cazuri:

restaurarea dintilor putrezi sau rupti, deoarece acestea au capacitatea de a acoperi complet un dinte deteriorat, spre deosebire de furnire care acopera doar partea anterioara a dintilor;

inlocuirea dintilor care si-au schimbat culoarea in timp, dintii „morti” , adica devitalizati dupa tratamentul canalului radacinilor, dinti cu umpluturi mari sau dinti deformati;

imbunatatirea aspectului unui zambet prin standardizarea culorii, formei si functiei dintilor.

AVANTAJELE COROANELOR

  • Ele ofera un aspect vizual estetic si functii similare cu un dinte natural.
  • Sunt la fel de rezistente si solizi ca dintii naturali, ceea ce face posibila restabilirea placerilor mestecarii aproape normale.
  • Sunt lipite permanent (cimentate) in gura, spre deosebire de protezele detasabile, cum ar fi protezele complete sau partiale. Deoarece sunt fixate in gura, sunt mai stabile decat alte tipuri de proteze.

TIPURI DE COROANE

Exista 3 tipuri de coroane dentare utilizate frecvent, in functie de metoda lor de fabricatie distincta:

  • coroana ceramo-metalica;
  • coroana ceramo-ceramica;
  • coroana din rasina compozita.

Galbena coroana de aur inca mai exista, desi este mai rar folosita in zilele noastre. Este instalata in principal pe dintii posteriori care nu sunt vizibili atunci cand un individ zambeste, deoarece nu este estetica o asemenea coroana. Cu toate acestea, este foarte rezistenta si nu uzeaza dintii arcului opus.

DEZAVANTAJE ALE COROANELOR

De rezultatele estetice ale instalarii unei coroane depinde in principal de materialul folosit pentru a face. Unele materiale sunt mai scumpe decat altele, ceea ce poate reprezenta o investitie semnificativa de bani pentru un pacient.

Coroanele sunt un tratament ireversibil, deoarece dintele deteriorat trebuie macinat in asteptarea reducerii dimensiunii sale pentru a crea spatiu pentru coroana care va fi plasata ulterior.

ALBIREA DENTARA

Conform mai multor sondaje, o parte a populatiei cauta frumusetea pentru a fi fericita. Oamenii cauta sa-si imbunatateasca aspectul fizic pentru a se simti bine cu ei insisi. Intrucat fata este de obicei cea mai expusa parte a corpului la altii, este normal ca un numar tot mai mare de adulti sa apeleze la diferite tehnici pentru a imbunatati estetica zambetului lor.

Pe langa pozitia dintilor care pot fi aranjati cu ortodontie, multe persoane cauta si dinti cat mai albi posibil pentru a se simti frumosi si sanatosi. Chiar daca o persoana are obiceiuri orale excelente, din pacate nu sunt suficiente pentru a-si mentine dintii albi, insa tratamentul de albire a dintilor, le ofera oamenilor dinti albi si stralucitori.

0 Shares
You May Also Like