Cum iti poti infrumuseta locuinta?

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca de la un anumit timp, fiecare dintre noi ne dorim sa facem anumite modificari in interiorul locuintei, astfel incat aceasta sa ne ofere un nivel al confortului cat mai ridicat.

In acest sens, se impune o reamenajare a locuintei, odata la o anumita perioda de timp, iar astfel, pe langa crearea unui nivel mai ridicat al confortului din interiorul locuintei, vor resprira si un aer ceva mai elegant.

Tinand cont de acest aspect, totul poate incepe de la zugravirea peretilor intr-o alta culoare, mai ales in cazul in care acestia au fost prea mult timp zugraviti intr-o singura culoare.

Mai apoi, vor trebui alese cu mare grija si obiectele de mobilier din interiorul locuintei, iar acestea trebuie sa se potriveasca foarte bine cu culoarea zugravelii.

Odata trecut cu bine si acest pas, urmeaza achizitionarea accesoriilor pentru ferestre, iar aici ne referim atat la perdele cat si la draperii. Acestea cu siguranta vor aduce un plus de eleganta interiorului incaperii.

Ei bine, in cazul in care consideri ca nu este suficient, si ca interiorul locuintei tot mai are nevoie de ceva, atunci ai putea sa iti indrepti atentia spre un tapet.

Specialistii in amenajarile interioare sustin faptul ca este suficient sa ai la dispozitie doar doua sau trei role de tapet, pentru a-i oferi incaperii un aer nou si elegant.

In momentul in care insa, ai de gand sa optezi pentru un astfel de accesoriu pentru perete, trebuie sa tii cont de cateva criterii foarte importante, cum ar fi culoarea acestuia, calitatea materialului, dar si dimensiunile imprimeurilor.

Daca vei face alegerea corecta din toate punctele de vedere, vei reusi sa transformi un singur perete intr-un punct de atractie, iar ceilalti trei, fiind colorati intr-o vopsea lavabila, vor reusi sa scoata tapetul in evidenta.

Vei putea sa iti indrepti atentia spre tapete cu modele geometrice, dar vei putea sa gasesti si tapete in dungi orizontale sau verticale. Se mai pot gasi si tapete cu imprimeuri florale sau tapete cu tot felul de imagini din natura, sau chiar tapete cu forme de relief, acestea avand nuante cat mai naturale.

Vei putea opta pentru doua tapete, unul pe un perete, iar celalalt pe alt perete, insa trebuie precizat faptul ca nu trebuie sa amesteci doua tipuri sau doua stiluri diferite de tapet in aceiasi camera, pentru ca vor strica aspectul camerei.

Referitor la cromatica tapeturilor, trebuie mentionat faptul ca acele culori deschise, vor oferi senzatia unui spatiu mai mare, in timp ce tapetele in culori mai intunecate, vor oferi o senzatie de spatiu mic.

Vei putea opta pentru un tapet chiar si in bucatarie, insa aici trebuie sa iti indrepti atentia spre un tapet rezistent atat la caldura, cat si la abur. Ar fi indicat sa iti alegi un tapet superlavabil.

Exact acelasi tip de tapet se poate aplica pe perete si in baie, pentru ca tapetul va rezista si la abur si la caldura, daca va fi superlavabil.

In aceste incaperi ale locuintei, ar fi bine sa alegi tapete cu nuante ceva mai pastelate.

0 Shares
You May Also Like