Modele mecanice de ceasuri Armand Nicolet

0 Shares
0
0
0

Gusturile difera de la om la om in orice domeniu, inclusiv in cel al ceasurilor si cu toate ca oferta de ceasuri este deosebit de bogata si de diversificata, inca se mai afla la mare cautare modelele mecanice.

Printre liderii in manufacturarea ceasurilor de inalta calitate se afla Armand Nicolet. Oamenii aleg sa poarte ceasuri Armand Nicolet pentru caracteristicile speciale ale acestora.

Fiu al unui ceasornicar, Armand Nicolet a fost pasionat de profesia tatalui sau inca de mic copil, iar dupa o scurta perioada de ucenicie si-a imbunatatit cunostiintele de design si forma, pentru a concepe mai tarziu ceasuri considerate adevarate opere de arta. Astazi aceste ceasuri se regasesc in Muzeul Nicolet SA si starnesc admiratia colectionarilor.

In anii 1950 compania Nicolet realiza intreaga productie a mecanismelor Venus, care se remarca prin calendare complete si cronografe cu “roata coloana”. Aceasta este perioada in care Nicolet a realizat mecanismul cu “Ajustor” patentat, care este mecanism ingenios, ce permite reglarea frecventei fara sa fie necesara desfacerea ceasului.

[adsenseyu1]

Cei care detin ceasuri Armand Nicolet le apreciaza pentru calitatea finisajelor, unicitate, frumusete si calitatea superioara. Atentia pentru detalii la colectiile de ceasuri limitate atinge cote impresionante, iar un model reprezentativ pentru aceste editii este Le Small Seconds. Acesta este un model conceput intr-o editie limitata de 135 de bucati si utilizeaza ca element de baza UT 176 – un mecanism cu intoarcere manuala si indicator mic de secunde.

Chiar daca un ceas Armand Nicolet costa mii de euro, valoarea acestuia este inestimabila si se remarca prin respectarea traditiei elvetiene de manufacturare de ceasuri imbinata cu tehnologia moderna. In anul 1902 Armand Nicolet demonstreaza talentul si cunostiintele profunde in orologerie prin conceperea unui ceas de buzunar cu o carcasa “Guilloche”si calendar complet, de o frumusete rara.

Colectiile de ceasuri Armand Nicolet sunt deosebit de frumoase. Astfel, colectia M02 reprezinta un model de ceasuri barbatesti de lux, cu mecanismul automatic si functia cronograf, realizate din otel inoxidabil si cu o curea din piele originala. Geamul acestui ceas este din cristal safir.

[adsenseyu1]

Fiecare ceas al acestui producator impresioneaza prin finisajele realizate manual exceptionale, fie ca este vorba despre mecanismul oferit in complicatii variate, fie despre cadran, bratara, carcasa sau catarama. Ceasurile fabricate cu ani in urma sunt studiate cu o atentie deosebita de ceasornicari pentru a recupera lucrul manual pentru productia contemporana.

Sentimentul pe care il putem trai atunci cand avem la incheietura mainii un ceas Armand Nicolet este ca timpul sta in loc. Cu un astfel de ceas putem simti ca ne intoarcem in timp, atunci cand au fost realizate manual unele dintre cele mai frumoase ceasuri din lume. In cazul in care doriti sa achizitionati un astfel de ceas, puteti admira modelele de ceasuri oferite de magazinul www.topceas.ro.

Aici puteti gasi modelul de lux preferat, realizat de catre brandul Armand Nicolet. Chiar daca un astfel de ceas costa mai mult decat alte modele oferite de diferiti producatori, valoarea acestor ceasuri este incontestabila, prin frumusetea si designul unic, cat si prin complexitatea mecanismului.

0 Shares
You May Also Like