Avantaje si dezavantaje ale acoperisurilor metalice

Avantaje si dezavantaje ale acoperisurilor metalice

0 Shares
0
0
0

Cand vine timpul sa va inlocuiti acoperisul, acoperirea metalica este intotdeauna o optiune viabila. Este ideal pentru case care au fie o linie de acoperis plat sau abrupta si ofera durabilitate care este greu de egalat. Cand alegeti intre acoperisuri metalice si alte tipuri, ar trebui sa stiti ca acoperisurile metalice vin la un raport calitate – pret excelent, iar daca sunt prinse in suruburi autoforante pentru tabla, pot avea o durata de viata indelungata.

Pentru a cunoaste mai multe detalii despre aceste acoperisuri, vom discuta in cele ce urmeaza despre avantajele acoperisurilor metalice pentru o locuinta.

Multe tipuri de metal

Unul dintre principalele avantaje ale acoperisurilor metalice este cantitatea de optiuni pe care trebuie sa o alegeti. Tabla, zinc, aluminiu, cupru si otel galvanizat sunt toate optiunile de acoperis din metal pe care le puteti selecta. Acest lucru va permite sa personalizati acoperisul pe baza durabilitatii, stilului si pretului pe care doriti sa il obtineti. Cele mai multe alte optiuni de acoperis nu ofera atat de multa varietate.

Longevitate si durabilitate

Principalul factor pe care proprietarii de case il iau in considerare atunci cand cauta optiunea de acoperis implica longevitatea si durabilitatea. Vrei ceva care va rezista testului timpului si va dura. Acoperisurile metalice s-au dovedit a dura intre 40 si 70 de ani, dar depinde de materialul metalic pe care il alegeti.

Acest tip de acoperis este mult mai longeviv decat acoperisul traditional de tigla, care dureaza doar intre 10 si 20 de ani. Acest lucru face ca acoperisurile metalice sa fie cea mai buna optiune pentru proprietarii de case care iau in considerare longevitatea. Acoperisurile metalice pot rezista, de asemenea, la vanturi puternice si sunt rezistente la acoperis. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la intretinerea unui astfel de acoperis.

Avantajele energiei si sigurantei

Un acoperis din metal este un tip de acoperis eficient din punct de vedere energetic, deoarece reflecta caldura solara si poate reduce foarte mult costurile de racire. Puteti, de asemenea, sa va odihniti, stiind ca acoperisurile metalice nu vor creste in flacari in cazul unui eventual incendiu.

Viteza si usurinta instalarii acoperisurilor.

Majoritatea materialelor de acoperis metalice vin in sectiuni multiple de sindrila sau in panouri de 12 pana la 36 inchi.

Rezistent la foc. Deoarece materialele de acoperis din metal sunt necombustibile, acestea au de obicei o clasa de rezistenta la incendii de Clasa A (cea mai mare rezistenta la foc). Trebuie doar sa tineti cont de faptul ca o parte din clasificarea generala a acoperisului depinde de materialele de sub suprafata care ar putea sa se aprinda si in caldura intensa. Cele mai multe acoperisuri metalice aplicate pe un material combustibil, cum ar fi sindrilele de lemn, au o clasa de clasa C mai scazuta din acest motiv.

Dezavantaje de acoperisuri metalice

Desi acoperisurile metalice ofera multe plusuri, cateva dezavantaje sunt demne de mentionat. In cea mai mare parte, producatorii de acoperisuri metalice si-au imbunatatit produsele pentru a aborda sau rezolva multe din aceste probleme:

Cost. Cel mai mare dezavantaj este costul initial. Acoperisurile metalice sunt echivalente in costul altor materiale premium. Datorita durabilitatii pe termen lung a materialului, vestea buna este ca in cele din urma salvati diferenta (si mai mult) daca ramaneti in casa pentru o lunga perioada de timp si, desigur, economisiti intretinerea sezoniera. Apoi, din nou, daca intentionati sa va mutati in cativa ani, probabil ca nu veti obtine rentabilitatea investitiei.

Zgomot. Pentru unii, sunetul de ploaie prins pe acoperis este romantic. Pentru altii, este ca si cum ai trai intr-un tambur. Intr-o furtuna sau grindina, trairea sub foi subtiri de metal este mai zgomotoasa decat sa traiasca sub tigla. Zgomotul poate fi controlat atat prin folosirea materialelor care au bariere structurale pentru a minimiza efectul de tambur si aplicarea acestora pe izolatia termoizolanta, cat si pe captuseala solida din placaj.

Incendiu in casa. Desi acoperisurile metalice sunt bune pentru a proteja impotriva unui incendiu care se apropie de o casa, acestea nu sunt ideale pentru incendiile care pornesc in interiorul unei case. Cu un incendiu serios, pompierii ar putea avea nevoie sa taie acoperisul pentru a stinge incendiul, iar aceasta slujba poate fi mult mai dificila si poate dura mai mult daca casa este acoperita cu un acoperis metalic.

0 Shares
You May Also Like