Tot ce trebuie sa stii despre cricul din masina ta

0 Shares
0
0
0

Orice masina trebuie dotata cu tot felul de accesorii, cum ar fi un invertor 12 V 220 V, parasolare, suporturi de pahare sau pentru telefoanele mobile, etc. Unul dintre cele mai utile accesorii este invertorul auto.

Cu ajutorul unui invertor 12 V 220 V poti avea o intrare USB sau o priza oricand la indemana. De unde poti cumpara un astfel de produs? De pe http://www.econvenabil.ro/invertor-auto-30.

Orice masina trebuie dotata si cu o serie de scule si echipamente. In aceasta categorie intra si cricul. Acest obiect nu trebuie sa lipseasca din nici o masina, fapt pentru care producatorii vand cricul la pachet cu masina.

Cricurile nu sunt toate la fel, ci pot fi de doua feluri si anume mecanice si hidraulice. In general, cricul mecanic este folosit pentru ridicarea greutatilor mai mici, iar cel hidraulic pentru grutatile mai mari.

[adsenseyu1]

Trebuie sa ai in vedere un lucru important si anume: cricul din masina ta nu e potrivit pentru atunci cand vrei sa repari masina, ci pentru a schimba roata masinii tale cu roara de rezerva. Altfel, risti sa te supui unor riscuri nedorite.

Cricul masinii trebuie utilizat in asa fel incat sa eviti pericolele. Un prim pericol pe care il poti evita tine de fixarea cricului. Talpa acestuia trebuie fixata bine, astfel incat sa nu alunece. De asemenea, trebuie sa stii faptul ca un cric nu trebuie folosit pe un teren inclinat.

Cand montezi cricul, trebui sa ai grija si la cum il montezi pe pragul masinii. De ce? Pentru ca montarea necorespunzatoare poate avea urmari grave, cum ar fi deteriorarea caroserieie sau caderea masinii tale de pe cric.

Cricul pe care il folosesti la ridicarea masinii tale trebuie sa fie in buna stare de functionare. Astfel, evita sa folosesti un cricruginit sau care are anumite defecte.

[adsenseyu1]

Cand trebuie sa schimbi o roata si montezi cricul, in nici un caz nu te bagi sub autoturism cand acesta este ridicat cu cricul. De ce? Pentru ca poate ceda oricand.

Daca nu ai folosit inca niciodata un cric, te informam de faptul ca trebuie sa urmezi anumiti pasi simpli:

– Ridica frana de mana, pentru a impiedica alunecarea masinii tale de pe cric;
– Cumuleaza frana de mana cu cea de motor;
– Asigura rotile fixandu-le de exemplu cu pietre;
– Ai grija ca inlocuirea sa se faca pe un teren plat;
– Monteaza cricul in dreptul rotii pe care trebuie sa o schimbi;
– Fixeaza talapa cricului astfel incat sa fie foarte stabila;
– Ridica usor masina astfel incat roata sa fie la o distanta potrivita pentru a putea fi scoasa;
– Desurubeaza prizoanele cu ajutorul cheii pentru roti;
– Monteaza roata pe care vrei sa o schimbi;
– Scoate cricul si parcurge restul etapelor in sens invers.
– Nu stii nicodata cand ti se intampla o situatie nedorita in care trebuie sa schimbi o roata. Fa totul cu rabdare si calm si rezultatele vor fi cele dorite. Daca nu te descuri, apeleaza la persoanele specializate.

0 Shares
You May Also Like