Este rentabila cazarea intr-un camin de batrani?

0 Shares
0
0
0

Cel mai probabil, seniorii care nu au familie si care nu au rude se intreaba daca este rentabila cazarea intr-un camin de batrani, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta putin despre acest aspect.

Indiferent ca au familie sau nu, oamenii invarsta trebuie sa stie ca datorita conditiilor intalnite in camine, este rentabil sa aleaga sa isi petreaca ultimele zile intr-un asemenea camin.

Intr-un camin de batrani de lux, seniorii beneficiaza de conditii la care alti batrani nici macar nu indraznesc sa viseze, iar aici amintim cele trei mese principale ale zilei, plus cate o gustare in fiecare zi.

Referitor la mancare, seniorii pot alege sa aiba parte de meniu personalizat, dar pentru acest favor vor plati suplimentar. Apoi, mancarea li se schimba in fiecare zi, asa ca nu trebuie sa manance mancare reincalzita ca acasa.

Starea de sanatate a seniorilor este foarte importanta. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, acestora li se vor administra tratamentele recomandate de catre medic, conform schitei de tratament.

Adica daca la orele 07:00 si 19:00 seniorii trebuie sa primeasca medicamentele, la orele respective le vor fi administrate medicamentele. Apoi, daca este necesar ca acestia sa fie vazuti de catre un medic, fie vor avea un medic la dispozitie la camin, fie vor fi transportati la cei mai buni medici, fara a-si face griji in privinta transportului.

Cei care au nevoie de kinetoterapie pot avea parte de masaje speciale realizate de catre cei mai renumiti kinetoterapeuti. In plus, chiar si batranii care sufera de Alzheimer pot fi cazati intr-un asemenea camin de batrani.

Seniorii cazati in caminele de batrani vor fi asistati la toaleta daca este cazul si vor fi ajutati sa faca dus daca este cazul. In camere, acestia vor avea de fiecare data lenjeria de pat curata. In ceea ce priveste articolele de vestimentatie pe care acestia le poarta, trebuie precizat ca ele sunt curate pentru ca azilul dispune de o spalatorie proprie, si hainele batranilor sunt spalate si curatate ori de cate ori este nevoie.

In ceea ce priveste camerele, curatenia este exemplara, iar seniorii au televizoare, astfel incat sa nu treaca o zi fara ca acestia sa isi vizioneze emisiunile preferate sau sa se uite la fotbal, tenis, sau alte sporturi; ori la alte programe.

Referitor la timpul liber, seniorii au mai multe posibilitati. Dupa cum am mai spus, pot alege sa stea in camera si sa se uite la televizor, sau pot alege de exemplu sa citeasca reviste sau carti. De regula caminele de batrani au propriile biblioteci, asa ca seniorii au de unde sa isi aleaga cartile preferate.

Atunci cand timpul este de partea lor, acestia pot alege sa iasa in curtea caminului pentru a se plimba sau pentru a citi o carte.

Seniorii pot socializa, pot juca table, sah sau alte jocuri pentru ca timpul sa treaca mult mai repede.

Deci, tinand cont de aceste aspecte este cat se poate de firesc faptul ca seniorii isi vor dori sa isi petreaca ultima perioada a vietii intr-un camin de batrani.

0 Shares
You May Also Like