Cea mai buna făina de grâu pentru diferite produse

Cea mai buna făina de grâu pentru diferite produse

0 Shares
0
0
0

Deoarece făina universală este cea mai frecventă făină listată în rețete, este posibil să nu îți dai seama câte tipuri de făină de grâu există. În funcție de ceea ce vei face, poți alege și tipul de făină necesară, indiferent dacă este pentru pizza, foietaj, pâine, pentru cozonaci, făină de grâu neagră sau superioară.

Unele tipuri de făină, cum ar fi cea universală, pot fi utilizate pentru aceleași produse. Alegerea se bazează în principal pe gustul individual.

Făină albă superioară

Această făină omniprezentă este un amestec de făină de grâu dur cu gluten ridicat și făină de grâu moale cu gluten scăzut. Deoarece este un amestec al celor două, poate fi folosită pentru a prepara o varietate de alimente, inclusiv pâine, prăjituri și produse de patiserie. Este, de asemenea, utilizată pentru îngroșarea sosurilor și ca strat de acoperire pentru alimentele prăjite sau sotate.

Făina pentru cozonaci

Făina de grâu alb datează probabil din secolul al XII-lea. Potrivit legendei, un călugăr englez a copt prăjituri de Paște și le-a decorat cu o cruce în cinstea Vinerii Mare. De-a lungul timpului, a câștigat popularitate și în cele din urmă, a devenit un simbol al weekendului în Insulele Britanice – câștigând popularitate în Anglia elizabetană.

Englezii erau profund superstițioși, credeau că prăjiturile din făină de grâu aveau proprietăți vindecătoare sau magice și se temeau să abuzeze de ea. Unii credeau chiar că prăjiturile din făină de grâu nu se vor strica niciodată.

Există multe superstiții în jurul prăjiturilor făcute din făină de grâu, inclusiv faptul că acestea protejează împotriva naufragiului și a focului dacă le atârni în casă. De asemenea, se credea că dacă împărtășești din prăjitura făcută din făina de grâu cu un prieten, prietenia va continua pe tot parcursul anului următor.

Cert este că făina de grâu pentru cozonaci de astăzi, conține agenți de tartare, care fac ca prepararea cozonacilor să fie un succes.

Făina pentru pizza

Făina pentru pizza este un produs profesional utilizată în pizzerii pentru coacerea blatului. Această făină, creată special pentru prepararea pizza și focaccia, are un conținut ridicat de gluten. Absoarbe foarte bine apa, este concepută pentru fermentarea naturală și cu drojdie.

Cu aceasta, pizza sau focaccia vor fi crocante și parfumate. Tipul de făină nu afectează în mod direct gustul pizza, dar poate împiedica să atingă caracteristicile de calitate necesare, pentru a-ți prezenta pe deplin marca.

De exemplu, pizza în stil New York necesită făină bogată în proteine ​​pentru a ridica marginile în sus, pentru pizza în stil napolitan, ai nevoie de făină mai slabă, cu conținut ridicat de gluten, care va împiedica creșterea aluatului în cuptorul cu temperatură ridicată.

Majoritatea oamenilor știu că, cu cât conținutul de gluten din cereale este mai mare, cu atât aluatul este mai dens, deoarece glutenul este un liant.

Structura produselor fabricate din făină de grâu este diversă – există atât aluat moale  pentru plăcinte, prăjituri, produse de patiserie, cât și aluaturi tari, cu crustă, cum ar fi covrigi, pâine, pizza.

De obicei, pentru produsele moi se folosește făină cu gluten scăzut (7-9%), în timp ce pentru produsele coapte tari, conținutul de gluten ar trebui să fie mai mare (14-14,5%).

0 Shares
You May Also Like