Ce greseli sa evitati cand construiti un solar?

Ce greseli sa evitati cand construiti un solar?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care intentionati sa construiti un solar, trebuie sa evitati cateva greseli, care de regula sunt comise de catre un mare numar de agricultori. Plantele cresc mult mai bine in cazul in care solarul lor este construit perfect. Chiar daca veti considera ca acest lucru nu are o foarte mare importanta, construirea necorespunzatoare a unui solar, in mod evident va afecta cultura, va reduce productia, etc.

In urmatoarele randuri veti descoperi cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti sa va construiti solarul.

Inaltimea peretelui lateral nu este corespunzatoare

Un rol esential in momentul in care vine vorba despre aerisirea laterala a solarului, il joaca inaltimea laterala a acestuia. Este foarte important sa aflati ca un sloar care are peretele mai jos de 150 de centimetri, va afecta considerabil dezvoltarea plantelor, iar tot ceea ce va creste mai sus de acea linie, va pieri in timp.

In ceea ce priveste de exemplu rosiile neterminate, floarea lor se va usuca, iar acest lucru ese desprins din cartile de clasa a 7a si de clasa a 8a de fizica. Rosiile vor avea de suferit pentru ca aerul se ridica spre capacul solarului si ramane blocat. Intr-un solar, temperatura poate ajunge pana la 50 de grade Celsius. Din aceste motive, de preferat ar fi ca peretele lateral sa aiba cel putin 220 centimetrri inaltime.

Este prea mica inaltimea totala

Inaltimea mica a unui solar, inseamna un mai mic volum de aer, motiv datorita caruia plantele nu vor fi aerisite in mod corespunzator. Un volum mai mare de aer in partea superioara inseamna automat un solar racit mai usor imediat dupa apunerea soarelui. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea in momentul in care discutam despre culturile de primavara si toamna tarziu.

Aerul cald captat in partea superioara a solarului se raceste mai greu dupa apunerea soarelui, motiv datorita caruia temperatura ideala de crestere a plantelor va fi pastrata o perioada mai indelungata.

Tinand cont de aceste detalii, ar fi indicat sa optati pentru o inaltime a solarului de cel putin 450 centimetri. Puteti in acest sens sa cautati cea mai atractiva oferta folie solar la RegalFermierul, iar astfel veti alege folie de solar de cea mai buna calitate la un pret atractiv, pentru solarul dvs.

Aerisire doar in partea din fata

Exista ingineri care sunt de parere ca un solar care are lungimea de 30 de metri, poate fi aerisit si doar in partea din fata, cu usile larg deschise. Aceasta idee insa este una total eronata, pentru ca va scadea productia, sau se va ajunge la o uniformitate a cresterii culturilor.

Folie neancorata

Orice folie aleasa de la Regal Fermierul de catre agricultorii care cauta cea mai atractiva oferta folie solar, trebuie sa cunoasca faptul ca aceasta se va dilata si se va contracta in functie de temperatura existenta in mediul inconjurator.

Cele mai multe solarii sunt create primavara inainte de plantare, sau pot fi construite si toamna dupa recoltare, atunci cand temperaturile variaza undeva intre 15 si 20 de grade Celsius. Cand temperatura depaseste 35 de grade Celsius, folia va fi dilatata la maxim, iar din acest motiv se va flutura, in timp ce picaturile mici de condens care vor cadea pe frunze, vor favoriza dezvoltarea virusilor, a ciupercilor si a bacteriilor.

Din acest motiv, de preferat ar fi ca folia sa fie ancorata fie cu o panglica de ancorare folie, fie cu o chinga. Acestea trebuie sa fie suficient de rezistente pentru a face fata rafalelor de vant, care pot ajunge chiar si la 90 km/h in diferite zone. Din acest motiv, folia ar trebui ancorata.

Folosirea unei folii de calitate slaba

De multe ori, agricultorii folosesc folie de calitate slaba atunci cand isi construiesc solariile. Din acest motiv, folia nu va proteja impotriva razelor ultraviolete care vor afecta plantele.

Agricultorii ar putea opta pentru o folie solar de la Regal Fermierul, care ofera protectie impotriva acestor raze uv daunatoare, si care are diferite proprietati.

Stropirea cu var a foliei

Foarte multi dintre agricultori gresesc atunci cand stropesc cu var folia de solar pentru a oferi umbrire. Altii, chiar ameseca var cu ulei, pentru ca ploaia sa nu il indeparteze. Ei bine, aceasta este o greseala pentru ca nu va fi asigurata o umbrire uniforma, iar astfel culturile obtinute vor fi neuniforme, plantele nu vor fi protejate impotriva razelor UV, si va scadea transparenta si difuzia foliei.

In comparatie cu varul, o plasa de umbrire poate reprezenta alegerea ideala, pentru ca permite sa treaca intreg spectrul de raze, fapt care creaza o fotosinteza uniforma si corecta. Deci, plasa de umbrire este mult mai utila decat varul in aceste conditii.

Acestea sunt asadar cateva greseli pe care trebuie sa le evitati in cazul in care doriti sa va construiti propriul solar.

0 Shares
You May Also Like