Diferite tipuri de atomizoare

0 Shares
0
0
0

Aplicarea in siguranta si eficienta a pesticidelor este importanta pentru producatorii casnici, pentru cei care o fac din pasiune si pentru cei care produc la scara industriala. Inainte de aplicarea pesticidelor, producatorii trebuie sa fie obisnuiti cu diferitele tipuri de atomizoare si la modul lor de calibrare.

Atomizoarele manuale sunt destinate pentru tratamente ochite si pentru zone interzise si care nu sunt accesibile pentru sisteme de dimensiuni mai mari. Cele mai multe contin un rezervor cu aer comprimat pentru presurizare si au pistoale reglabile.

Aceste instrumente sunt relativ ieftine, usor de utilizat si usor de curatat si depozitat. Ele reprezinta tot ceea ce aveti nevoie pentru o gradina mica.

Atomizoarele de mana sunt in general folosite pe suprafete mici si, de aceea, cantitatea de substanta aplicata trebuie calculata pentru suprafete mici. Etichetele de pe pesticide trebuie de obicei sa indice cantitatea de chimicale care trebuie utilizata pe litru de apa. Cele mai multe atomizoare manuale nu au ceasuri de presiune sau sisteme de control al presiunii.

De aceea, presiunea din rezervor trebuie sa fie mentinuta ridicata prin represurizarea frecventa a rezervorului sau prin umplerea acestuia doar la doua treimi pentru a lasa loc aerului sa faca expansiune.

Atomizoarele de spate, desi foarte eficiente, sunt relativ usoare si pot fi folosite acolo unde cele montate pe diferiti suporti sunt dificil de folosit. Cele mai multe unelte de pulverizare sunt de marimea a 10 sau 12 litri. Sunt foarte eficiente in livezi de dimensiuni mici. Aceste unelte agricole sunt fie operate manual sau prin intermediul unui motor.

Chimicalele folosite vor determina care atomizoare de spate sunt cele mai potrivite pentru o sarcina particulara. Cele cu aer comprimat functioneaza mai bine cu insecticide si fungicide iar cele hidraulice sunt mai potrivite pentru ierbicide.

Atomizoarele de spate operate manual au un rezervor cu lichid, o pompa si un maner de pompare, o camera de mentinere a presiunii, un furtun si un cap de pulverizare care este controlat cu ajutorul unei supape si un sistem de diuze. Pompa scoate lichidul din rezervorul de alimentare si il trimite la camera de presiune unde valvele mentin pesticidul sub presiune pana cand capatul de pulverizare se deschide.

Fluidul presurizat trece printr-un orificiu mic din diuza si este pulverizat in aer. In timp ce fluxul presurizat continua, presiunea din rezervor scade si trebuie sa fie restabilita manual folosind manerul de pompare. Desi cele mai multe atomizoare de spate sunt operate manual, pot sa fie in acelasi timp echipate cu un motor.

In aceste tipuri de instrumente este folosita doar putina apa care se foloseste pentru a realiza amestecul. Acest tip de atomizor ofera o mai buna acoperire si este adesea folosit ca atomizor pentru frunzele din livada deoarece are o eficienta sporita.

0 Shares
You May Also Like